Boros Armand Zsolt


Tagozatvezető-helyettes

Elérhetőség: boros.armand (kukac) kutdiak (pont) hu

2003. január 16-án született Budapesten. 2018. évben felvételt nyert a budapesti Neumann János Szakgimnázium (jelenleg már technikum) 5 évfolyamos, nyelvi előkészítős osztályába, ahol jelenleg is a tanulmányait folytatja.

2021. évben nyílt lehetősége, hogy a Neumannos színekben induljon a Kutató Diákok Országos Szövetsége által meghirdetett IX. Tudományos Hétvégén, ahol esszépályázaton Biológia, orvos- és egészségtudomány szekcióban III. helyezést ért el.

Érdeklődési köre széleskörű. Az informatika mellett kiemelkedő szerepet kap életében a sport, ezen belül is a sportlövészet, melyet egyesületben, versenyszerűen űz. Az iskolai sportkör foglalkozások közül a karatét választotta Orbán Sándor edzői segítségével.

Edzőjének és egyben osztályfőnökének, Orbán Sándornak tehetségazonosító és tehetséggondozó programjához (Komplex3+T) 2018. évben csatlakozhatott. Ez a program adott lehetőséget a kutatómunkájához.

Célja, hogy korának megfelelően tájékozott legyen a világban zajló eseményekről, a tudományos kísérletekről, eredményekről és ezek publikációkon keresztül történő megismeréséről.

Örömmel vállalta a KutDiák vezetőségében való részvételt, mert ezzel is tudja támogatni a diákokat a fejlődésben és az esetleges nehézségeik áthidalásában.

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy én is részese lehetek ennek a nagy KutDiákos tudományos utazásnak. Sokat tanultam és tanulni is fogok még a vezető társaimtól. Minden tudásommal és erőmmel azon leszek, hogy a Mozgalom jövőben még sikeresebb legyen és minél több iskolába és diákhoz jusson el a tudomány és gondolkodás szeretete.