Zsigó Miklós


 

Alelnök

Elérhetőség: zsigo.miklos (kukac) kutdiak (pont) hu

2002. március 3-én született Nyíregyházán. 2014-ben felvételt nyert a Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium hatosztályos tagozatára, ahol jelenleg is tanulmányait folytatja.

2011-ben a Kísérletezz velünk! videópályázaton II. helyezett lett. 2012-ben a Szabadfogású Számítógép versenyén díjazták az Mp3 Robi című projektjét. 2013-ban bemutatta a robotot a XVIII. OTTDK Miskolci versenyén is. 2014-ben a Szabadfogású Számítógép versenyén ismét díjazták projektjét, mely Rajzás névre hallgatott. 2015-ben a TUDOK Műszaki- és reáltudományi Konferenciáján döntőbe jutott a Rajzás projekttel. 2015 november 14-én angol nyelvű előadást tarthatott Drezdában a Deutscher Multimediapreis verseny díjátadóján. 2016-ban ismét indult a TUDOK Műszaki- és reáltudományi versenyén. 2017-ben a Matematika mindenkinek versenyén I. helyezés-t ért el csapattársával.. Részt vett a XXII. Országos Tudományos és Technikai Diákalkotó Kiállításon csapatával, akikkel bemutatták a Vízen járó Küklopszot, amely egy víz alatti kutató robot. A TUDOK Műszaki- és reáltudományi Tematikus konferenciájáról döntőbe jutott Informatika-műszaki tudomány szekcióból a Segíthet-e a matematika a kilométeróra csalás elleni küzdelemben? című projektjével. A Tudományos Diákkörök XVII. Kárpát-medencei Konferenciáján Informatika szekcióban Nagydíjas lett. 2017 őszén részt vett a Maker Fair római nemzetközi kiállításon, ahol külön dicséretben részesültek csapatával. 2018-ban a Magyar Innovációs Versenyen csapattársával II. helyezést értek el, a Vízen járó Küklöpsz Projektjükkel. Ugyan ezzel a projekttel utaztak Törökországba, ahol 4. helyezést ért el, és az Egyesült Királyságba, ahol Arany medállal jutalmazták őket.

Szabadidejében nagyon sokat utazik, és sportol. Jégkorongozik, biciklizik, kosárlabdázik és gördeszkázik. Szeret videókat csinálni, zenét hallgatni, és olvasni.

Örömmel tölt el, hogy egy ilyen kivételes Mozgalom tagja és alelnöke lehetek. Itt és az lehetek, aki szeretnék lenni. A végtelenbe és tovább!