Összefoglaló a Tudományos Diákkörök XVI. Kárpát-medencei Konferenciájáról


A 2015/2016-os tanévben három határon túli regionális és három magyarországi tematikus konferenciát követően a Tudományos Diákkörök XVI. Kárpát-medencei Konferenciájának döntőjét Szolnokon, a Varga Katalin Gimnáziumban rendeztük meg 2016. április 1-2- án.

 

Az egyes szekciókban az előadásokat négytagú szakmailag magasan kvalifikált zsűri értékelte. Az ő meglátásaik, támogató szavaik és javaslataik alapján talán a diákok még jobban elmélyülnek a kutatási témákban, azokat fejlesztve később egyetemi programokon, konferenciákon is előadják majd azokat.

 

A konferencián 17 szekcióban mutatták be kutatási eredményeiket a diákok. Közülük 17 Nagydíjas, 17 Első díjas, 17 Második díjas és 12 Különdíjas munkát tartott a legeredményesebbnek a szakmai zsűri.

 

Az előadó diákok Magyarország különböző vidékeiről, valamint a Felvidékről, Erdélyből és a Vajdaságból érkeztek a szentesi konferenciára, aminek a szakmai program mellett kiemelt célja a diákok és a felkészítő tanárok, mentorok közti jó kapcsolat kialakítása és ennek ápolása, elmélyítése volt.

E célunk elérése érdekében igyekeztük a konferencia programjai között olyan lehetőségeket is kínálni, ami ezt a folyamatot elősegíti.

A következő évben a TUDOK XVII. Kárpát-medencei Konferenciasorozatának nemzetközi döntője a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskolában kerül majd megrendezésre.