KutDiák-Richter Szakkörprogram 2016/17


dia1

 

Az alábbiakban a Kutató Diákokért Alapítvány és a Richter Gedeon Nyrt közös – a magyarországi iskolákban működő természettudományos szakkörök segítésére irányuló – programját ajánljuk figyelmébe.

A Kutató Diákokért Alapítvány és a Richter Gedeon Nyrt. között létrejött együttműködés keretein belül pályázati programot hirdetünk meg iskolai szakkörök részére.

Pályázati programunk célja azoknak a már működő, de legkésőbb a 2016/17-es tanévben elinduló azon szakkörök támogatása, amelyek elősegítik a diákok természettudományos pályára való felkészülését.

A pályázati program felépítése:

A Richter Gedeon Nyrt. és a Kutató Diákokért Alapítvány pályázati rendszerén keresztül a szakkörök vegyszerek beszerzésére pályázhatnak, melyek közül az Alapítvány kuratóriuma választja ki támogatandó szakköröket.

A támogatást a szakkörök kizárólag a szakköri kísérletekhez szükséges vegyszerek beszerzésére fordíthatják, valamint lehetőséget kapnak a Richter Gedeon Nyrt-be szervezett gyárlátogatási programban való részvételre.

A szakkörök az alábbi támogatásban részesülhetnek:

Az iskolák közvetlenül pénzügyi támogatásban nem részesülnek, a nyertes pályázók felmerülő kiadásait az elnyert díj összegének mértékéig az Alapítvány fedezi.

A szakköri programban résztvevő diákok részt vesznek a KutDiák által szervezett, kiemelt szakköri programon (a diákok szociális készségeinek fejlesztésére, előadói technikáinak javítására) ez segíti a konferenciákra, versenyekre való felkészülésüket, és javítja leendő esélyeiket a felsőoktatási felvételi folyamat során.

 

Pályázati feltételek:

  • A szakkörnek minimum 5 tagja van
  • A szakkör a pályázat beadásakor legalább fél éve működik (azaz legkésőbb a 2016/17-es tanév elején elindult)
  • A szakkör az alábbi témák valamelyikével foglalkozik: kémia, biokémia
  • A szakköri diákok a KutDiák által szervezett tudományos versenyen indulnak (TUDOK 2017, vagy esszépályázat, poszterverseny)
  • A szakkörvezető október 31-ig kitöltötte szándéknyilatkozatot a programban való részvételről

 

A pályázathoz be kell nyújtani:

  • A szakkör működésének története, elért eredmények bemutatása
  • Tématervezet a következő szakköri ciklusra (min. 10 alkalom tematikája)
  • Tervezett versenyek, programok listája
  • Kísérletekhez szükséges vegyszerek listája (2 árajánlattal)

 

Jelentkezés és a pályázat beadása

 

A programba jelentkezni egy szándéknyilatkozat kitöltésével lehet 2016. október 31-ig.

 

A szándéknyilatkozat kitöltése itt lehetséges!

 

A pályázat beadási határideje (azok számára, akik az előzetes szándéknyilatkozatot kitöltötték):

 

  1. április 30. (éjfél)

 

A szakkörpályázathoz kapcsoltan a Kutató Diákokért Alapítvány és a Richter Gedeon Nyrt. lehetőséget teremtett a legjobb szakkörvezetők elismerésére is. A szakkört látogató diákok jelölhetik tanáraikat a „Példaképem a tanárom” díjra. A díjat elnyerő szakkörvezetők többek között pénzjutalomban részesülnek. A pályázat feltételeiről szintén találnak információt a honlapunkon. Részletek: Példaképem a tanárom

Elérhetőségeink:

Kollár Andrea koordinátor

e-mail: kollar.andrea@kutdiak.hu

telefon: 06 30 219 99 51

Bármilyen felmerülő kérdés esetén szívesen állunk rendelkezésre!