KutDiák- Richter Szakkörprogram 2021/22


KutDiák - Richter szakkörprogram

A Kutató Diákokért Alapítvány és a Richter Gedeon Nyrt. között létrejött együttműködés keretein belül pályázati programot hirdetünk meg magyarországi iskolai szakkörök és/vagy iskolai online tehetséggondozó programok részére.

Pályázati programunk célja azoknak a már működő, de legkésőbb a 2021/22-es tanévben elinduló azon szakkörök és/vagy iskolai online tehetséggondozó programok támogatása, amelyek elősegítik a diákok természettudományos pályára való felkészülését.

A pályázati program felépítése:

A Richter Gedeon Nyrt. és a Kutató Diákokért Alapítvány pályázati rendszerén keresztül a szakkörök vezetői, és/vagy iskolai online tehetséggondozó munkát végző tanárok vegyszerek beszerzésére pályázhatnak, melyek közül az Alapítvány kuratóriuma választja ki támogatandó szakköröket és/vagy iskolai online tehetséggondozó programokat.

A támogatást a szakkörök és/vagy iskolai online tehetséggondozó programok kizárólag iskolai szakköri kísérletekhez szükséges vegyszerek beszerzésére fordíthatják. Az iskolák közvetlenül pénzügyi támogatásban nem részesülnek, a nyertes pályázók vegyszerbeszerzéssel kapcsolatban felmerülő kiadásait az elnyert díj összegének mértékéig az Alapítvány fedezi.

Pályázati feltételek:

  • A szakkörnek és/vagy iskolai online tehetséggondozó programnak minimum 5 tagja van
  • A szakkör és/vagy iskolai online tehetséggondozó programnak a pályázat beadásakor legalább fél éve működik (azaz legkésőbb a 2021/22-es tanév elején elindult)
  • A szakkör és/vagy az iskolai online tehetséggondozó program az alábbi témák valamelyikével foglalkozik: kémia, biokémia
  • A szakköri és/vagy az iskolai online tehetséggondozó programban résztvevő diákok a KutDiák által szervezett tudományos versenyen indulnak (TUDOK, vagy esszépályázat, poszterverseny)
  • A szakkörvezető és vagy programvezető 2021. október 31-ig a SZÁNDÉKNYILATKOZATOT kitöltötte a programban való részvételről

A pályázathoz be kell nyújtani:

  • A szakkör és/vagy az iskolai online tehetséggondozó program működésének története, elért eredmények bemutatása
  • Tématervezet a következő szakköri és/vagy online tehetséggondozó programi ciklusra (min. 10 alkalom tematikája)
  • Tervezett versenyek, programok listája
  • Kísérletekhez szükséges vegyszerek listája (3 árajánlattal)

 

Jelentkezés és a pályázat beadása

A programba jelentkezni egy szándéknyilatkozat kitöltésével lehet 2021. október 31-ig.

 

A pályázat beadási határideje (azok számára, akik az előzetes szándéknyilatkozatot kitöltötték):

  1. április 30. (éjfél)

 

A szakkörpályázathoz kapcsoltan a Kutató Diákokért Alapítvány és a Richter Gedeon Nyrt. lehetőséget teremtett a legjobb szakkörvezetők, és/vagy online tehetséggondozó munkát végző pedagógusok elismerésére is. A szakkört látogató diákok és/vagy az iskolai online tehetséggondozó programban résztvevő diákok jelölhetik tanáraikat a „Példaképem a tanárom” díjra. A díjat elnyerő tanárok többek között pénzjutalomban részesülnek. A pályázat feltételeiről szintén találnak információt a honlapunkon. Részletek: Példaképem a tanárom

Elérhetőségeink:

Kutató Diákokért Alapítvány (Kollár Andrea, koordinátor)

e-mail: kutdiak@kutdiak.hu

telefon: 06 30 219 99 51

Bármilyen felmerülő kérdés esetén szívesen állunk rendelkezésre!