KutDiák- Richter Szakkörprogram 2023/24


A Kutató Diákokért Alapítvány és a Richter Gedeon Nyrt. között létrejött együttműködés keretein belül pályázati programot hirdetünk meg magyarországi iskolai szakkörökés/vagy iskolai online tehetséggondozó programok részére. 

Pályázati programunk célja azoknak a már működő, de legkésőbb a 2023/24-es tanévben elinduló azon szakkörök és/vagy iskolai online tehetséggondozó programok támogatása, amelyek elősegítik a diákok természettudományos pályára való felkészülését. 

A pályázati program felépítése: 

A Richter Gedeon Nyrt. és a Kutató Diákokért Alapítvány pályázati rendszerén keresztül a szakkörök vezetői, és/vagy iskolai online tehetséggondozó munkát végző tanárok vegyszerek és/vagy szakköri eszközök beszerzésére pályázhatnak. A beadott pályázatok közül az Alapítvány kuratóriuma választja ki a támogatandó szakköröket és/vagy iskolai online tehetséggondozó programokat. 

A támogatást a szakkörök és/vagy iskolai online tehetséggondozó programok kizárólag iskolai szakköri kísérletekhez szükséges vegyszerek és/vagy szakköri eszközök beszerzésére fordíthatják. Az iskolák közvetlenül pénzügyi támogatásban nem részesülnek, a nyertes pályázók beszerzéssel kapcsolatban felmerülő kiadásait az elnyert díj összegének mértékéig az Alapítvány fedezi. 

Pályázati feltételek: 

  • A szakkörnek és/vagy iskolai online tehetséggondozó programnak minimum 5 tagja van 
  • A szakkör és/vagy iskolai online tehetséggondozó programnak a pályázat beadásakor legalább fél éve működik (azaz legkésőbb a 2023/24-es tanév elején elindult) 
  • A szakkör és/vagy az iskolai online tehetséggondozó program természettudományos témával foglalkozik 
 • A szakköri és/vagy az iskolai online tehetséggondozó programban résztvevő diákok a KutDiák által szervezett tudományos versenyen indulnak (TUDOK, esszépályázat, vagy poszterverseny) 
 • A szakkörvezető és vagy programvezető 2023. október 31-ig a SZÁNDÉKNYILATKOZATOT kitöltötte a pályázati programban való részvételről 

A pályázathoz be kell nyújtani: 

  • A szakkör és/vagy az iskolai online tehetséggondozó program működésének története, elért eredmények bemutatása 
  • Tématervezet a következő szakköri és/vagy online tehetséggondozó programi ciklusra (min. 10 alkalom tematikája) 
 • Tervezett versenyek, programok listája 
 • Kísérletekhez szükséges vegyszerek és/vagy szakköri eszközök listája (3 árajánlattal) 

 

Jelentkezés és a pályázat beadása 

A programba jelentkezni a szándéknyilatkozat kitöltésével lehet 2023. október 31-ig. (éjfél)

 

A pályázat beadási határideje (azok számára, akik az előzetes szándéknyilatkozatot kitöltötték): 

 1. április 30. (éjfél)

 

A szakkörpályázathoz kapcsoltan a Kutató Diákokért Alapítvány és a Richter Gedeon Nyrt. lehetőséget teremtett a legjobb szakkörvezetők, és/vagy online tehetséggondozó munkát végző pedagógusok elismerésére is. A szakkört látogató diákok és/vagy az iskolai online tehetséggondozó programban résztvevő diákok jelölhetik tanáraikat a „Példaképem a tanárom” díjra. A díjat elnyerő tanárok többek között pénzjutalomban részesülnek. A pályázat feltételeiről szintén találnak információt a honlapunkon. Részletek: Példaképem a tanárom 

Elérhetőségeink: 

Kutató Diákokért Alapítvány (Kollár Andrea, koordinátor) 

e-mail: kutdiak@kutdiak.hu 

telefon: 06 30 219 99 51 

Bármilyen felmerülő kérdés esetén szívesen állunk rendelkezésre!