Balázs Gergő


Alelnök

Elérhetőség: balazs.gergo (kukac) kutdiak (pont) hu

1997. június 12-én született Budapesten. Tanulmányait is itt, a Szabó Lőrinc Két Tannyelvű Általános Iskola és Gimnáziumban kezdte. 2012-ben felvételt nyert az ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium és Kollégium komplex természettudományi tagozatára. 2014-től iskolája humán tagozatán tanul.

Angolul felsőfokon, franciául alapfokon beszél, illetve foglalkozott a spanyol és a latin nyelvvel.

2013-ban a Lóczy Lajos Országos Földrajzversenyen III., majd a következő évben 5. helyezést ért el. A fővárosi Horváth Mihály Történelemversenyen 6. helyezett lett 2013-ban. Ugyanabban az évben az Alapítvány az Apáczai Gimnáziumért tanulmányi ösztöndíjában részesült. A Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján 2014-ben nagydíjat kapott Történelem szekcióban.

Fő érdeklődési területe a középkor történelme és kultúrája, így kutatásában egy középkori nemesi család, a Smaragd nemzetség történetét vizsgálta. Mentora középiskolai tanára, Borhegyi Péter volt. Jelenleg publikációján dolgozik, témavezetője dr. Körmendi Tamás, az ELTE BTK Történelem Segédtudományai tanszék adjunktusa.

Szabadidejében szívesen olvas, kirándul, az iskolai diákönkormányzatban vállal aktív szerepet.

A Kutató Diákok Országos Szövetségének alelnöke 2014 júliusa óta.

2013 óta kutatok aktívan, rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodtam azóta. Fontosnak tartom, hogy minél többen megtapasztalhassák a kutatói munka örömét, ezen szeretnék munkálkodni alelnökként. A Szövetség többet ad versenyzési lehetőségeknél: számtalan új barátra leltem és egy fantasztikus közösség irányításában vehetek részt.