Mérő Bálint


Tagozatvezető-helyettes
Műszaki- és Reáltudományi Tagozat

Elérhetőség: mero.balint (kukac) kutdiak (pont) hu

1995. január 6-án született Budapesten, születésétől kezdve Újpesten él. Tanulmányait a Bajza József Általános Iskolában kezdte, majd a Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskolában folytatta.

Négy évig az általános iskolája diákönkormányzatának vezetője volt, melyért Újpest Önkormányzatától Kiváló Diákközösségi Munkáért járó díjat kapott. 2008-ban az Újpesti Diákszövetség alapítói közt szerepelt, majd 2012 és 2013 közt az Újpesti Diákszövetség alelnöke volt.

Már egész fiatalon érdekelte az informatika és a programozás, így egyenes út vezette a Neumannba. Az iskolában C# programozást tanul, de a fő érdeklődési körei közé a webes programozási nyelvek tartoznak.

A Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyen évek óta versenyez, 2010-ben harmadik, 2011-ben hetedik, 2012-ben első, 2013-ban hatodik és második helyezést ért el játékszoftver és alkalmazói program kategóriában, 2014-ben első helyezést szerzett szintén az alkalmazói program kategóriában.

2011-ben és 2013-ban megnyerte a Fővárosi Középiskolai Informatika Alkalmazói Versenyt.

2012-ben harmadik helyezett és közönségdíjas, 2013-ban első helyezett lett a Petrik TISZK Diákkonferencián Informatika és Technika szekcióban.
2013-ban OKTV versenyen programozás (informatika II) kategóriában 34., alkalmazói (informatika I) kategóriában pedig 5. helyezést ért el.

2013-ban a Neumann SZKI 25. évfordulója alkalmából kiemelkedő tanulmányi eredményeiért elismerő oklevelet kapott, 2014-ben megkapta a Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskola emlékérmét.

2013-ban Bordás Ádámmal együtt III. díjat nyertek az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen a Lineamenta iskolai keretrendszer c. pályázattal. A fiatalok a Magyar Fiatal Tudósok Társasága tagjaivá váltak. 2014-ben az Innovációs Szövetség delegálta a fiatalokat az E(x)plory Nemzetközi Tudományos Konferenciára, Lengyelországba.

2014-ben részt vett továbbá egy üzleti és kommunikációs tréningen, a Microsoft és a European Entrepreneurship Foundation közös szervezésében.

Az Innovációs verseny eredménye adott lehetőséget a 2013. évi káptalanfüredi KutDiák Országos Diákkonferencián való részvételre. Itt választották meg a KutDiák Műszaki- és Reáltudományi tagozatvezető-helyettesének.
 
2013-ban csatlakoztam a KutDiák csapathoz a nyaranta megrendezésre kerülő, táborral egybekötött konferencián, Káptalanfüreden. Sok érdekes előadás mellett jó érzés volt hasonló érdeklődésű emberekkel megismerkedni. Rengeteg új barátot szereztem, lehetőségem nyílt másokkal beszélgetnem a projektjeimről, valamint olyan újdonságokat tanulni, amelyek elkísérnek egész életen át. Különösen nagy motivációt kaptam a munkáimhoz, amikor részt vehettem egy fórumszerű beszélgetésen Papp Istvánnal, a Microsoft Magyarország ügyvezetőjével. A KutDiákon belül mindenki megtalálja a helyét és motivációját a saját kutatásának fejlesztéséhez! :)