Schmidt Klaudia


Tagozatvezető
Humán – és Társadalomtudományi Tagozat

Elérhetőség: schmidt.klaudia (kukac) kutdiak (pont) hu

1995-ben született, Baranya megyében egy pici faluban, Pócsán lakik. Két kisebb testvére van. Középiskolai tanulmányait 2014-ben fejezte be a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában. Felvételt nyert az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Tanárképző Központjának matematika – történelem és állampolgári ismeretek tanári szakára.

Érdeklődési köre elég sokrétű. A középiskolában matematika – informatika tagozatos osztályba járt. A reál – és természettudományok mellett a történelem áll a legközelebb a szívéhez. A diákok képviselete, programszervezés mindig is foglalkoztatták, ennek bizonyítéka, hogy 3 évig töltött be elnöki pozíciót a Ciszterci Nevelési Központ Szent Margit Lánykollégiumának Diákönkormányzatában. Szabadidejében szívesen sportol. 6 évig versenyszerűen kézilabdázott, de futballt is gyakran űzi.

TUDOK-on 2014-ben indultam, történelemtanárom ösztönzésére. Kutatási témám az 1918-19-es spanyolnátha járvány volt, aminek a pécsi kiterjedését vizsgáltam. Ezzel a munkámmal a verseny Helytörténet szekciójában Nagydíjat kaptam.
A káptalanfüredi kutatótábor hihetetlen élmény volt számomra. Nagyon jó volt hasonló érdeklődésű diákokkal találkozni. Remek lehetőség volt új barátságok alapításága. Én mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a versenyt, aki szeretné kipróbálni magát az önálló munkában. A kutatás célja, hogy olyan dolgokban merüljünk el, ami igazán érdekel minket, és nem feltétlenül tartozik szorosan az iskolai tananyaghoz. Tehát ha rám hallgattok, próbáljátok ki magatokat! Garantáltan nem fogjátok megbánni!