Topál Dániel


Tagozatvezető-helyettes
Élet- és Környezettudományi Tagozat

Elérhetőség: topal.daniel(kukac) kutdiak (pont) hu

1995. november 14-én született Budapesten. 2008-2014 között a József Attila Gimnázium hatosztályos gimnáziumi osztályába járt, ősztől pedig az Eötvös Loránd Tudományegyetem, Földtudomány Szakán folytatja tanulmányait.

Felsőfokon beszél angolul (C1 felsőfokú komplex vizsga).

Szeret sportolni, főleg focizni és kedveli a zenét, szívesen gitározik.

Kutatási témája: Globális változások tükröződése a Kárpát-medence éghajlatában – időjárási távkapcsolatok vizsgálata és várható tendenciák
Kutató Diákok Országos Konferenciáján I. díjat kapott a Fizika, matematika, műszaki tudományok szekcióban. A Szegedi Tudományegyetem Kutatóiskola pályázatán 3. helyezést szerzett, a kutatása jelenleg is folyik. Témavezetője: Dr. Gál Tamás a Szegedi Tudományegyetem Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszékének egyetemi adjunktusa. A 2012-2013-as Földrajz Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen 19. lett.

2012 nyarán kezdtem el kutatással foglalkozni a földrajz OKTV kapcsán, melynek harmadik fordulója keretében egy szakdolgozatot írtam „Lakóhelyem időjárásának jellemzői” címmel. Az OKTV-n 19. helyezést értem el, mely kutatásom folytatására ösztönzött. Különösen érdekeltek az időjárási távkapcsolatok, valamint a klímaváltozás kárpát-medencei vonatkozása. Ebben a témában a 2014-es TUDOK-on és az esszépályázatot is első díjat nyertem, így kerültem kapcsolatba a KutDiákkal. Egy tagozati találkozón is részt vettem a verseny után, melyen megismertem a vezetőség egy részét. A nyáron pedig részt vettem a káptalanfüredi táborban, ahol a mozgalom Élet és Környezettudomány tagozatának tagozatvezető-helyettesének választottak meg. Feltűnt a mozgalmon, hogy az a kettősség jellemzi, amit mindig is kerestem: jó hangulat, ugyanakkor komoly munka. Ezt a két dolgot nem könnyű összehangolni, ám a KutDiáknak sikerült, ezért tényleg otthon érzem magam köztük.