Kegyes-Brassai Anna


Tagozatvezető

Elérhetőség: kegyes.brassai.anna (kukac) kutdiak (pont) hu

1999. május 14-én született Budapesten. Első négy évét a Benkő István Református Általános Iskola és Gimnáziumban végezte. Tanulmányait 2009-től a Német László Gimnáziumban folytatta. A 10. osztályt már a Budapest XIV. Kerületi Szent István Gimnáziumban kezdte, ahol 2017-ben sikeresen leérettségizett. Tanulmányait Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi karán folytatja. Érdeklődési területe elsősorban a biológia és a kémia.

Szabadidejét évekig a gitározás és a tánc töltötte ki. Kedvelt tevékenysége a természetjárás és a madarászás.

Tudományos Diákkörök Országos konferenciáján, vagyis a TUDOK-on először 2013-ban vett rész “Odútelepek sikeressége Pilisszentivánon” címmel Környezetvédelem szekcióban, és még ugyanebben az évben indult a XI. KutDiák Tudományos Esszépályázatán. Inspirálódva a sok érdekesebbnél érdekesebb témán, új kutatásba kezdett a Magyar Tudományos Akadémia Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet Magatartás Neurobiológiai Osztályán.

2016-ban újra indult a TUDOK-on, ahol a Tudományos Diákkörök XVI. Kárpát-medencei Konferenciáján A poszttraumás stressz-zavar kezelése glutamát receptorok farmakológiai gátlásával címmel Orvostudomány-géntechnológia szekcióban második díjban részesült. Így meghívást kapott a Káptalanfüreden megrendezett XX. Országos Diákkonferenciára. 2016 júliusában a Kutató Diákok Országos Szövetségének közgyűlésén az Élet- és Környezettudományi Tagozat tagozatvezető helyettesének választották. Az ezt követő évben 2017 júliusában a Kutató Diákok Országos Szövetségének közgyűlésén az Élet- és Környezettudományi Tagozat tagozatvezetőjének választották.

A Kutdiák lehetőséget nyújt azok számára, akikben van elhivatottság a kutatómunka felé. A különböző programok keretein belül megmutathatod másoknak, hogy mi az, ami téged a legjobban érdekel, mások kutatásaiból is tanulhatsz, illetve részese lehetsz egy közösségnek.