Molnár Áron


Tagozatvezető

Elérhetőség: molnar.aron (kukac) kutdiak (pont) hu

1998.11.18-án született Budapesten, középiskolai tanulmányait a székesfehérvári Széchenyi István Műszaki Szakközépiskolában töltötte el gépész specializáción, jelenleg a BME Villamosmérnöki- és Informatikai Karának villamosmérnök hallgatója.

2016-ban csatlakozott a mozgalomhoz, TUDOK nevezéssel. A versenyen első díjat nyert el projektjével, melyben egy új elven működő szenzort fejlesztett ki mentorával. 2017-ben első díjat nyert az Esszéversenyen, ezzel másodjára is bejutott a káptalanfüredi kutatótáborba, ahol megválasztották a Műszaki- és Reáltudományi Tagozat tagozatvezetőjének.

Középiskolás éveiben próbálkozott fizikaversenyekkel, újságírással, robotépítéssel és mérnöki alapkutatással:

2015-ben és 2017-ben megnyerte a Lánczos Kornél Fizikaversenyt különféle fizikai mérési projektekkel. Számos cikke jelent meg a Fejér Megyei Hírlapban, majd később számos cikk jelent meg róla. Elnyerte a lap tehetséges fiatal újságíróknak szóló Aranytoll díját.

Otthon barkácsolt robotjával elnyerte az Innovációs Verseny különdíját, csapatjával okosautót készített mellyel 4. helyezést és design különdíjat nyert az Audi versenyén. 2017-ben két csapattársával megnyerték az Ericsson versenyét egy viselhető párkereső elektronika kifejlesztésével (https://www.youtube.com/watch?v=GgJ7HMxBSd0).

2015-ben csatlakozott mentora által a Pannon Egyetemen indított mérnöki kutatás-fejlesztési
projekthez, elkészítették a még mindig fejlődő FerroTiltet (http://www.galaktikakft.hu/hu/referenciak/ferrotilt). Ezen projektjével elnyerte a 2016 Hackaday Prize nemzetközi hardverfejlesztő verseny 4. díját melyhez $10 000 pénzjutalom társult, a 33. OTDK különdíját, aranymedált szerzett a 2017-es németországban megszervezett International Conference of Young Scientists-en, megnyerte a 2017-es Innovációs Versenyt. Ő képviseli Magyarországot a 2017-es Nobel-díj átadó ünnepségen valamint az azt megelőző konferencián, és a 2017-es Észtországban megszervezett European Union Contest for Young Scientists-en.

Szabadidejében Sci-Fit és Fantasyt olvas, ugyanebben a témában ír, zongorázik, dolgozik éppen aktuális projektjein. Személyes honlapja: http://www.molnaron.com.

2016-ban csatlakoztam a közösséghez. Először nagyon megrázott a káptalanfüredi tábor: ennyi okos ember egy helyen?! Nagyon élveztem. A második tábor is éppen úgy megrázott: ennyi furcsa ember egy helyen?! Ezt a tábort méginkább élveztem! A KutDiák nem egy formalitásokkal szétzilált közösség. A KutDiák egy hatalmas család.