Nagy Borbála


Tagozatvezető-helyettes

Elérhetőség: nagy.borbala (kukac) kutdiak (pont) hu

1999.július 8-án született, Budapesten. Az általános iskolát szülővárosában, Veresegyházon, a Fabriczius József Általános Iskola zenei tagozatán végezte. Jelenleg a gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium, Egyházzenei Szakgimnázium és Kollégium természettudományos tagozatának végzős diákja. Az érettségit követően tanulmányait az ELTE Tanárképző Központjában az osztatlan tanárképzésen szeretné folytatni, ahol biológia és történelem szakos tanárnak készülne. Mindig is szeretett gyerekekkel, diákokkal foglalkozni, illetve tudását megosztani társaival, úgyhogy ezt a pályát találja hivatásának.

A kutatás mellett rendszeresen sportol, kézilabdázik, de szívesen focizik, fut vagy úszik. Szereti a zenét, 11 éve zongorázik, egyházközsége kórusában rendszeresen szolgál szentmiséken, koncerteken. 11 éves kora óta aktív amatőr színjátszó, jelenleg a Veresegyházi Ifjúsági Színház Színskála Stúdiójának színjátszója.

Már a gimnázium első évében érdeklődni kezdett a különböző kutatások iránt. Ekkor hallott először a Kutató Diákok Országos Szövetségéről is, az iskolája felsőbb éves, kutdiákjaitól. Már ekkor szimpatikusnak találta ezt a szervezetet. Tizedik osztályban lehetősége nyílt becsatlakozni a gödöllői Mezőgazdasági és Biotechnológiai Kutatóintézet Állatbiotechnológiai Főosztályának egy kutató csoportjába, ahol egy társával csirke ősivarsejtek tenyészeteit vizsgálják, azok fenntarthatóságát, minőségét. Kutató munkájuk második évében elindultak az Élet- és Környezettudományi Tematikus Konferencián, ahonnan a „Madár embrionális ősivarsejtek tenyésztése és vizsgálata” munkájukkal a döntőbe jutottak, ahol első helyezést értek el. Ezt követően munkájukkal a poszterversenyen is szerepeltek. Így meghívást kapott a Káptalanfüreden megrendezésre kerülő XXI. Országos Diákkonferenciára. 2017 júliusában a Kutató Diákok Országos Szövetségének közgyűlésén az Élet- és Környezettudományi Tagozat tagozatvezető helyettesének választották.