Papp János


Tagozatvezető-helyettes

Elérhetőség: papp.janos (kukac) kutdiak (pont) hu

1998. július 4-én született Debrecenben, és tanulmányit is itt végzi a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumának nyelvi osztályában, ahol éppen az érettségire készül. A jövőben fizikusként szeretne továbbtanulni.

Legjobban a természettudományok érdeklik, főként a fizika, de ezen kívül az idegen nyelvek tanulása is közel áll hozzá. Beszél angolul felsőfokon és németül középfokon.

Kutatással csak egy éve sikerült igazán elkezdenie foglalkozni a debreceni TTK nyári táborban. Ezzel a kutatással ment tovább 2016/17-es TUDOK-on. A kutatási témája nanofizika volt, címe: Klikkesedés az atomok világában, felületi szegregáció modellezése nanorendszerekben. Ezzel a kutatással a TUDOK döntőjébe jutott és a Poszterversenyen az I. helyezést érte el.

Szabadidejében szeret a barátaival találkozni, röplabdázni, sorozatokat illetve animéket nézni és mangát olvasni.

Részt vett a 2017-es Káptalanfüredi kutatótáborban ahol a Műszaki- és Reáltudományi Tagozat tagozatvezető helyettesévé választották.

2016-ban csatlakoztam a mozgalomhoz és csak annyit tudok mondani, nagyon boldog vagyok, hogy megtettem az elhatározást, hogy elindulok a versenyen, mert rengeteg új élményt és barátot szereztem. Sőt biztosított afelől is, hogy tényleg kutató szeretnék lenni és ez az, amit valójában szeretek csinálni.