Pénzes Gábor


Ügyvezető elnök

Elérhetőség: penzes.gabor (kukac) kutdiak (pont) hu

1997. április 25-én született Budapesten. Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karának Gazdaságinformatikus szakos hallgatója.

Egyetem mellett különböző diákprogramok, diáktáborok és csapatépítések szervezésével foglalkozik. Szeret közösségben lenni, mert ez energiával tölti fel a mindennapok során.

Életére nagy hatással voltak tanárai mind az általános, mind pedig a középiskolában. A Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskola nem csak a karate, a természetjárás és a diáktáborszervezés iránt keltette fel érdeklődését, hanem itt voltak olyan lehetőségek, melyek hatására belekezdett a kutatásába.

Középiskolás évei alatt bekerült osztályfőnökének, Orbán Sándornak a tehetségazonosító/tehetséggondozó programjába (KPX3+T) és ehhez a programhoz kapcsolódóan született meg a kutatása: A kognitív, affektív és szomatikus képességek párhuzamos fejlesztésének hatása a tanulmányi képességekre és ennek hasznosulása a tehetségazonosításban.

Egyetem alatt kutatásában az informatikára helyezte a hangsúlyt és az foglalkoztatja, hogy miképpen lehet az informatikában rejlő lehetőségeket felhasználni az oktatásban, képzésben a tanulás illetve a megértés segítésére. Továbbá, hogy az informatika felhasználásával segítsen áthidalni a különbségeket az oktatásban és segítsen megteremteni az esélyegyenlőséget.

Szabadidejében, ha éppen akad, szívesen jár önkéntesként a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület rendezvényeire segíteni, továbbá szeret gitározni, evezni, biciklizni, olvasni, focizni.

A 2016-os káptalanfüredi tábor volt az a kutdiákos élmény számomra, melynek hatására azonnal beleszerettem a mozgalomba. Sok segítőkész, kedves és magas szaktudású személlyel ismerkedhettem meg és értékes barátokat szereztem. Szerettem volna dolgozni, segíteni a mozgalmat, hogy mások is ilyen jó élményekben részesüljenek, és ezért nagyon hálás vagyok, hogy a közgyűlés 2016-ban elnökké választott. Az elmúlt egy esztendő életem legszebb éve volt a kutdiákkal és leírhatatlanul boldog vagyok, hogy felkértek ügyvezető elnöknek 2017-ben. Továbbra is azon fogunk dolgozni a csapattal, hogy a kutdiák rendezvényein mindenki jól érezze magát, mosolyogjon, valamint felejthetetlen élményekkel és értékes barátokkal gazdagodjon.