Posta Donát


Alelnök

Elérhetőség: posta.donat (kukac) kutdiak (pont) hu

Jelenleg a budapesti Toldy Ferenc Gimnázium végzős diákja. Érdeklődési körébe tartozik valamennyi természettudomány, kiemelten a fizika és a matematika. 1999. augusztus 9-én született Budapest.

Középiskolai tanulmányai alatt a gimnáziumban működő IDB (iskolai diák bizottság) aktív tagja, a 2016/2017-es tanévben elnöki pozíciót töltött be. Kutatásait 2015 őszén kezdte egy osztálytársával, Barthó Bencével és először az iskolájukban mutathatták be kutatási eredményeiket. Az előadás sikere miatt meghívták őket az országos Fizika Mindenkié rendezvényére, ahol az ELTE főépületében szintén bemutathatták kutatásukat. Témájuk: Kozmikus sugárzás minőségének és mennyiségének mérése az NI myRIO adatgyűjtési rendszer vagy egy kamera és PC segítségével. Kutatásukat több versenyen is értékelt. A XV. Esszépályázaton reáltudomány kategóriában első helyezést értek el, ezzel bekerült a KutDiák Káptalanfüredi Kutatótáborába.

A kutatás mellet életében fontos szerepet tölt be a tradicionális íjászat. Több nemzetközi versenyen indult el eredményesen. Legjobb eredményei világbajnoki 2. helyezés és Európa bajnoki 3. helyezés. A versenyzés mellett fontosnak tartja a különböző kultúrák megismerését. Szabadidejében szívesen sportol, olvas, programozói tudását gyarapítja és bővíti ismereteit.

2017-ban a KutDiák és az Engame Akadémia közti együttműködés lehetőséget adott neki, hogy sikeresen pályázzon az Engame 2017/18-as tanévre szóló ösztöndíjára, mely emelt szintű tanulmányaihoz nyújt segítséget.

A Kutató Diákok Országos Szövetsége 2017-ben alelnöknek választotta.

Első KutDiákos élményem a 2017-es káptalanfüredi kutatótábor volt, ahol a kedves, kiemelkedő szaktudású és segítőkész társaság egyből megragadott engem. Nagyon hálás vagyok az alelnöki kinevezésnek. Mindent meg fogok tenni, hogy a vezetőségi éveim alatt a lehető legtöbbet tegyek ezért a kivételes mozgalomért.