Balázs Gergő


Alelnök

Elérhetőség: balazs.gergo (kukac) kutdiak (pont) hu

1997. június 12-én született Budapesten. 2012-ben felvételt nyert az ottani ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium és Kollégium komplex természettudományi tagozatára. 2014-től iskolája humán tagozatán tanul.

2013-ban a Lóczy Lajos Országos Földrajzversenyen III., majd a következő évben 5. helyezést ért el. 2013-ban a fővárosi Horváth Mihály Történelemversenyen 6. helyezett lett. A Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján 2014-ben nagydíjat kapott Történelem szekcióban. 2015-ben az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen III. helyezést ért el történelemből, valamint a XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Magyar késő középkor tagozatán különdíjat kapott kutatásáért. Angolul és franciául beszél.

Fő érdeklődési területe a középkor történelme, így kutatásában egy középkori nemesi család, a Smaragd nemzetség történetét vizsgálta. Mentora középiskolai tanára, Borhegyi Péter volt. Jelenleg eredményei publikálásán dolgozik, témavezetője dr. Körmendi Tamás, az ELTE BTK Történelem Segédtudományai tanszék adjunktusa.

Szabadidejében szívesen olvas, kirándul, az iskolai diákönkormányzatban vállal aktív szerepet.

A Kutató Diákok Országos Szövetsége 2014-ben alelnöknek választotta, majd 2015-ben újraválasztotta.

2013 óta kutatok aktívan, rengeteg élménnyel és tapasztalattal lettem gazdagabb azóta. Fontosnak tartom, hogy minél többen megtapasztalhassák a kutatói munka örömét, ezen szeretnék munkálkodni alelnökként. A Szövetség jóval több, mint egy verseny: számtalan új barátra leltem és egy fantasztikus közösség irányításában vehetek részt.