Balázs Gergő


Alelnök

Elérhetőség: balazs.gergo (kukac) kutdiak (pont) hu

1997. június 12-én született Budapesten. 2012-ben felvételt nyert az ottani ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium és Kollégium komplex természettudományi tagozatára, majd 2014 és 2016 között humán tagozaton fejezte be a gimnáziumot. 2016 őszétől az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának hallgatója.

2013-ban a Lóczy Lajos Országos Földrajzversenyen III., majd a következő évben 5. helyezést ért el. 2013-ban a fővárosi Horváth Mihály Történelemversenyen 6. helyezett lett. A Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján 2014-ben nagydíjat kapott Történelem szekcióban. 2015-ben az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen III. helyezést ért el történelemből, valamint a XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Magyar késő középkor tagozatán különdíjat kapott kutatásáért. Angolul és franciául beszél.

Fő érdeklődési területe a középkor történelme, így kutatásában egy középkori nemesi család, a Smaragd nemzetség történetét vizsgálta. Mentora középiskolai tanára, Borhegyi Péter volt. Jelenleg eredményei publikálásán dolgozik, témavezetője dr. Körmendi Tamás, az ELTE BTK Történelem Segédtudományai tanszék docense.

Szabadidejében szívesen olvas, kirándul, szervezkedik.

A Kutató Diákok Országos Szövetsége 2014-ben alelnöknek választotta, majd 2015-ben és 2016-ban újraválasztotta.

2013 óta kutatok aktívan, rengeteg élménnyel és tapasztalattal lettem gazdagabb azóta. Fontosnak tartom, hogy minél többen megtapasztalhassák a kutatói munka örömét, ezen szeretnék munkálkodni alelnökként. A Szövetség jóval több, mint egy verseny: számtalan új barátra leltem és egy fantasztikus közösség irányításában vehetek részt.