Bényei Éva Bernadett


Ügyvezető elnök

Elérhetőség: benyei.eva (kukac) kutdiak (pont) hu

1995. március 16-án született Debrecenben. Tanulmányait a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar végzi jelenleg. Érdeklődési körébe tartozik valamennyi természettudomány.

Már 2 éve foglalkozott különböző projektekkel, amikor jelentkezett a KutDiák Mozgalomba. Az „Édességek pro és kontra: színezőanyagok és antioxidáns tartalom” című munkájával első helyezést ért el a Tudományos Poszterversenyen, valamint bejutott a TUDOK döntőjébe, illetve második díjat kapott a Hollandiában megrendezett XIX. Ifjú Kutatók Nemzetközi Konferenciáján.

Az élelmiszerkémiát követően szintetikus biológiával kezdett el foglalkozni Dr. Bálint Bálint László vezetésével. Tagja volt a 2011-es debreceni iGEM csapatnak, akikkel a verseny európai fordulóján aranyminősítést kapott. Majd a saját projektjével, mely a „Biolumineszcencia rejtelmei: a Lux gének nyújtotta lehetőségek” címet viseli, megnyerte a 2013-as Tudományos Poszterversenyt és az Esszépályázatot, valamint a TUDOK döntőjén nagydíjat kapott. A XX. Ifjú Kutatók Nemzetközi Konferenciáján sikerrel képviselte hazánkat, hiszen abszolút első helyezettként a Softex Indonesia különdíját is elnyerte. A 22. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen III. díjat kapott projektje. A 2015. évi OTDK Orvostudományi Szekciójában, az Elméleti Orvostudományokon belül a Sejtbiológia, Sejtélettan, Molekuláris Biológia III. tagozatban II. helyezést ért el.

Bekerült továbbá a La femme – 50 tehetséges magyar fiatal programba, ahol Horváth-Magyary Nórát kapta mentorául. Valamint ő lett a 2013-as év természettudományos felfedezettje. Előadást tartott a Magyar Tudományos Akadémia InnoDiák fórumán.

Szabadidejében szívesen röplabdázik, zongorázik és filmezik.

A Kutató Diákok Országos Szövetségének közgyűlése 2013 júliusában alelnökké, 2014 júliusában pedig elnökké, míg 2015 júliusában ügyvezető elnökévé választotta.

2011-ben csatlakoztam a Mozgalomhoz és azóta töretlenül tapasztalom, hogy egy összetartó, inspiráló, megértő és nem utolsó sorban rendkívül szórakoztató társaságra találtam. A találkozók, a versenyek és a káptalanfüredi konferencia mind különleges alkalmak számomra, hiszen fantasztikus emberekkel osztozhatok a megszerzett élményeken. Én a KutDiákban találtam meg azt a helyet, ahol a tudomány igazán szórakozás! Ezt az érzést szeretném megosztani másokkal is, így nagyon örültem, mikor megválasztottak a KutDiák elnökségi tagjává. Egy fantasztikus éveket tölthettem szervezéssel és rendkívül sokat tanultam abból, hogy egy ilyen csapat tagja lehettem. Ezért is hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy idén is folytathatom, mint a Szövetség ügyvezető elnöke!
Remélem, találkozunk valamelyik programon vagy akár az összesen!