Bereczki Anna


Tagozatvezető-helyettes
Élet- és Környezettudományi Tagozat

Elérhetőség: bereczki.anna (kukac) kutdiak (pont) hu

1998. július 31-án született Debrecenben. Jelenleg a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumában végzős diák. Tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetem biomérnöki karán szeretné folytatni, ugyanis mindig is érdekelte a biológia és a kutatás, fejlesztés.

Kutatással már hetedikes kora óta foglalkozik. Eleinte Komlósi Eszterrel dolgozott együtt, aki szintén tagja a vezetőségnek, és együtt több éven keresztül jártak különböző természettudományos versenyekre, ahol szép eredményeket értek el.

A Mozgalomhoz 2014-ben csatlakozott. Ekkor az Élet- és Környezettudományi Tematikus Konferencián nyújtott teljesítményüknek köszönhetően a döntőig jutottak. A KutDiák Poszterversenyen pedig III. helyezést értek el.

2015-ben már önálló kutatásba kezdett a Debreceni Egyetem Mezőgazdasági, Növénytani, Növényélettani és Biotechnológiai Tanszékén. „Szilícium alapú életerő ?- Szilíciumos kezelések hatása kukorica (Zea mays L.) hibrid szerveinek biogén szilícium tartalmára és anatómiájára” című munkájával Nagydíjat nyert a TUDOK döntő mikrobiológia, biokémia és molekuláris biológia szekciójában. Ugyanezen kutatásával a KutDiák Poszterversenyen II. helyezését érdemelte ki.

A kutatás mellett aktívan sportol és szívesen fotóz vagy játszik a kutyájával. Szeret olvasni és bővíteni tudását. A nyelvtanulást is fontosnak tartja, tavaly egy 3 hetes nyári kurzuson vehetett részt Németországban a Goethe Intézet ösztöndíjának köszönhetően.
A KutDiákos életérzés nagyon megtetszett neki, így örömmel fogadta mikor 2016-ban a Kutató Diákok Országos Szövetségének közgyűlése az Élet- és Környezettudományi Tagozat tagozatvezető helyettesének választotta.