Csubák Ramóna


Tagozatvezető
Élet- és környezettudományi Tagozat

Elérhetőség: csubak.ramona (kukac) kutdiak (pont) hu

1998. április 22-én született Kisvárdán. A Teichmann Vilmos Általános Iskola elvégzése után, tanulmányait a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium reál tagozatán folytatta, jelenleg végzős diák. Egyetemi képzését a Debrecen Orvostudományi Egyetem fogorvosi vagy általános orvosi karán szeretné folytatni.

Közösségi munkáját már általános iskolai éveiben elkezdte DÖK vezetőként, a gimnáziumában működő DÖK elnökhelyettesi pozícióját tölti be jelenleg is. Városi rendezvények aktív szerevezője.

Szívesen táncol, a Piruett valamint a Szabolcs Alapfokú Táncegyesület tagja, A Doktorock színtársulat táncosa, 2015-ben a csoport legjobb táncosa címet nyerte el. Szabadidejében nyelveket tanul, angol nyelvből felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezik, német nyelvből jelenleg nyelvvizsgára készül. Utazásai és a cserediák programok alkalmával tovább mélyíthette nyelvtudását.

Kutatásait 2013 őszén kezdte el kutatótársával a Debreceni Egyetem Növénytani Tanszékén. Munkájuk témája: A hóvirág és vetővirág szövettenyészetek enzimatikus vizsgálata. 2015 januárjában Budapesten, az ELTE-n meghirdetett Ifjú Kutatók Nemzetközi Konferenciájának elődöntőjén mutatta be előadását magyar és angol nyelven, ahol lehetőséget kapott ezáltal, hogy Magyarországot képviselje a Törökországi nemzetközi fordulón környezetvédelem szekcióban. A Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján különdíjat, a XIII. KutDiák Tudományos esszépályázat 1. díját, a Poszterverseny 3. díját nyerte el, ezáltal meghívást kapott a káptalanfüredi XIX. Országos Diákkonferenciára, ahol az Élet- és Környezettudományi tagozat tagozatvezetőjévé választották.