Dakó Zsanett


Dakó Zsanett

Tagozatvezető-helyettes

Elérhetőség: dako.zsanett (kukac) kutdiak (pont) hu

2001 szeptember 17-én született, egy Somogy megyei kis városban, Marcaliban. Jelenleg a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium 12. évfolyamos tanulója, humán tagozaton. Aktív tagja a DÖK-nek, illetve az iskola közösségi és művészeti életének. Hasonlóképpen a Kaposvári Klebelsberg Középiskolai Kollégiumban is, ahol mindennapjait tölti a tanév során. A kollégium kiemelt tehetséggondozást biztosít számára.

Fontos neki a hagyományőrzés, ebből adódóan a néptánc a fő hobbija. Emellett szabadidejében szívesen olvas, énekel és fotózik.

A kutatással 2018-ban ismerkedett meg, mikor belekezdett ,,Út egymáshoz – út egy máshoz (A kortárs dalszöveg, mint kapocs a generációk között.)” című munkájába, amivel később több eredményt is elért. Kaposvári Egyetem által szervezett IV. Dunántúli Mandulafa versenyen, szekció 1. hely, iskola által szervezett városi MTDK versenyen 2. hely, TUDOK Kárpát-medencei döntőn különdíj, XII. Tudományos Poszterversenyen 2. hely.

Részt vett a 2019-es káptalanfüredi diákkonferencián, ahol a Humán- és társadalomtudományi tagozat tagozatvezető helyettesévé választották.

2018 szeptemberében hallottam először a Kutató Diákok Mozgalmáról, amihez következő évben a versenyeknek köszönhetően csatlakoztam. A konferenciák során nagyon sok tapasztalatot szereztem, és megismertem a saját határaimat. A jó hangulatú közös programokon és a káptalanfüredi táborban rengeteg kedves emberrel találkoztam, akikben jó barátokra leltem. Örülök, hogy továbbra is részese lehetek ennek, és vezetőségi tagként még többet adhatok hozzá.