Dremák Gergely


Dremák Gergely

Tagozatvezető-helyettes

Elérhetőség: dremak.gergely (kukac) kutdiak (pont) hu

2000. augusztus 9-én született Debrecenben. Két matematikus nagyszülője révén a vérében van a matematika. Már általános iskola 8. osztálya óta tud integrálni. Tizenegy évesen tanult meg programozni. Alapfokú vizsgát tett zenéből 2015-ben (orgona, zongora, zenetörténet). Érettségi vizsgáját megelőzően a debreceni Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola diákja volt. 2019 szeptemberétől a BME-VIK mérnökinformatika hallgatója.

Középiskolai fizika tanárnőjének mentorálásával indult 28. Ifjúsági Innovációs versenyen Vida Imrével az „Air Quality Map” nevű pályázattal, ami a II. helyezést érte el.

Érdeklődési területe folyamatosan szélesedő spektrumot fed le. Többek között érdekli a mesterséges intelligencia, neurológia, genetika, kvantum fizika, kvantumszámítógépek, számítógépes játékok, megújuló energiaforrások, húrelmélet.

Életcéljának tartja az első általános mesterséges intelligencia megalkotását.

Szabadidejében szeret számítógépes játékokkal játszani, filmeket és sorozatokat nézni, a kutyáival lenni, túrázni, utazni, főzni és programozni.

Az innovációs versenyen elért eredményem miatt meghívást kaptam a táborba, ahol sok hasonló érdeklődésű embert ismerhettem meg és ez ösztönzött a pozíció megpályázására.