Szabó Mihály


Szabó Mihály

Tagozatvezető-helyettes

Elérhetőség: szabo.mihaly (kukac) kutdiak (pont) hu
Bemutatkozás

2001 december 3-án született Miskolcon. Jelenleg a Lévay József Református Gimnázium végzős tanulója, történelem tagozaton.
Humán beállítottságát kamatoztatva, igen korán kezdte kutatásait, történelem tanára támogatásával.

Először helytörténeti, később kiterjesztett vizsgálódásokat folytatott történelem, néprajz és vallástörténet témában, különféle közösségekben. Iskolája által szervezett „Lévay és kora” versenyen első díjat nyert, a miskolci 10-es honvéd gyalogezred I. világháború alatti utolsó parancsnoka életének dokumentálásával.

Ezt követően meghívták a Miskolcon frissen fellelt I. világháborús katonai temető rekonstrukciójára, a katonák sírköveinek helyreállítására. Ez a munkája, minden nyári szünetben, 3 évig tartott.

Részt vett, a „Wallenberg nyomán” című országos vetélkedőben (Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Magyarországi Svéd Nagykövetség védnöksége alatt), mely közel egy éven keresztül zajlott, több fordulóban. Szerteágazó kutatási módszerek alkalmazását sajátította el: közönségfelmérések, statisztikák, médiabemutatkozás.

A Kutató Diákok Mozgalmához 2017-ben csatlakozott, szép eredményeket tudhat magáénak, 2019. tavaszán, Szentesen, Helytörténet-néprajz szekcióban első díjban részesült.

Az érettségi megszerzése után, szeretné a Debreceni Egyetemen folytatni tanulmányait.

Hobbija a nyelvtanulás, így az angol mellett az oroszt is igyekszik elsajátítani. Iskolai közösségében számítanak rá, szoros kapcsolatot tart fönn társaival, akikkel segítenek egymásnak a különféle versenyekre való felkészülésben.

Meghatározó élményem volt, a TUDOK szentesi döntője. Itt érezhettem meg először azt az igényes és magas szintű leírhatatlan dolgot, hogy büszke vagyok arra, hogy itt lehetek. A vezetőségbe való bekerülésemet pedig, egy álom megvalósulásaként éltem meg. Megtiszteltetés ennek a társaságnak a tagja lenni. Káptalanfüreden új minőségébe lépett az életem: kipróbálhatom magam egy nagyszerű szervezetben, nagyszerű emberek között, immár a másik oldalon.