Tóth Bence


Tóth Bence

Tagozatvezető-helyettes

Elérhetőség: toth.bence (kukac) kutdiak (pont) hu
Bemutatkozás

2000. október 26.-án született Kisvárdán. Az NYSZC Bánki Donát Műszaki Középiskolájában érettségizett kitűnő eredménnyel. 2019 szeptemberétől a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem villamosmérnöki karán tanul, mérnökinformatikát. Fő érdeklődési területe az elektronika és informatika.

15 évesen kezdte meg első kutatását a vízalatti robot című pályamunkájával. A projekt belépés volt a kutatás és fejlesztés világába. Később ugyanezzel a projekttel különdíjas lett a 25. Ifjúsági Innovációs Tehetségkutató versenyen. 2017-ben második díjat szerzett a XVII. TUDOK döntőn, műszaki tudományok szekcióban, Jeltolmács kesztyű projektjével.

Ugyanezzel a projekttel I. helyezést ért el a 26. Ifjúsági Innovációs verseny döntőjében. Kiállító volt a 2017-ben és 2018-ban Rómában megrendezett Maker Faire alkotói világkiállításon. Részt vett a 2018-as Taiwan International Science Fair nemzetközi innovációs versenyen. I. helyezést ért el 2018-ban a törökországi OKSEEF nemzetközi reáltudományi versenyen, alkalmazott mérnöki tudományok szekcióban. Arany medált szerzett a 2018-as Brit Teentech innovációs versenyen. A 27. Ifjúsági Innovációs versenyen Zsigó Miklóssal II. helyezést értek el a közösen továbbfejlesztett Vízen járó Küklopsz projektjükkel. Kiállító volt a lengyelországi ESE expón valamint a Berlini Maker faire világkiállításon is.

Hobbija a fényképezés és az érdekes elektronikai, fizikai kísérletek építése. Szabadidejében szeret biciklizni, sorozatot nézni és játszani.

A KutDiák számomra egy sokszínű összetartó közösséget jelent, melybe ha egyszer bekerülsz, onnantól kezdve felejthetetlen élményekkel gazdagodsz. Ezt én legelőször Káptalanfüreden tapasztaltam meg, ami egy szenzációs hely, szuper barátokkal