Dakó Zsanett


Alelnök

Elérhetőség: dako.zsanett (kukac) kutdiak (pont) hu

2001. szeptember 17-én született egy Somogy megyei kisvárosban, Marcaliban. Középiskolai tanulmányait a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium humán tehetséggondozó tagozatán végezte. Ez évek alatt a Kaposvári Klebelsberg Középiskolai Kollégiumban töltötte mindennapjait. Itt találkozott későbbi mentorával, aki megmutatta neki a kutatás világát, és elindította őt annak útján. A sikeres érettségije mellé az intézmények emlékplakettekkel jutalmazták a tanulmányai alatt folytatott tevékenységeiért.
Jelenleg a Széchenyi István Egyetem hallgatója, gyógypedagógia szakon.
Fontos neki a hagyományőrzés, ebből adódóan a néptánc a fő hobbija. Emellett szabadidejében szívesen olvas, énekel és fotózik.
A kutatással 2018-ban ismerkedett meg, mikor belekezdett ,,Út egymáshoz – út egy máshoz (A kortárs dalszöveg, mint kapocs a generációk között.)” című munkájába, amivel később több eredményt is elért. A Kaposvári Egyetem által szervezett IV. Dunántúli Mandulafa versenyen, szekció 1. hely, iskola által szervezett városi MTDK versenyen 2. hely, TUDOK Kárpát-medencei döntőn különdíj, XII. Tudományos Poszterversenyen 2. hely.
Részt vett a 2019-es káptalanfüredi Országos Diákkonferencián, ahol a Humán- és Társadalomtudományi Tagozat Tagozatvezető-helyettesévé választották, 2020-tól pedig az Alelnöki pozíciót tölti be a diákvezetőségben.

„ 2018 óta életem része a KutDiák. Ebből egy évet versenyzőként, egy évet pedig már vezetőségi tagként élhettem meg. Versenyzőként a konferenciák során rengeteg tapasztalatot szereztem, emellett a kutatás folyamatával megismertem a saját határaim. Azonban ezt a szervezetet a jó közösség teszi olyanná amilyen. Ezt igazán a káptalanfüredi Diákkonferencián tapasztalhattam meg. Azóta hálás vagyok, hogy tagja lehetek a Mozgalomnak, és vezetőségi tagként még többet tehetek hozzá, immáron második éve.”