Gyuricza Zalán


Tagozatvezető

Elérhetőség: gyuricza.zalan (kukac) kutdiak (pont) hu

2001. augusztus 23-án született Pécsett. Középiskolai tanulmányait a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában végezte. Jelenleg a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának hallgatója villamosmérnök szakon.

A Kutató Diákok Mozgalmával először 2018-ban ismerkedett meg, amikor a TUDOK-on részt vett saját fejlesztésű intelligens IOT eszközével, egy továbbfejlesztett NIXIE órával. Egy évvel később Weiszmüller Rolanddal egy újabb saját fejlesztésű projektet dolgozott ki, amely az Intelligens lengéscsillapítás címet kapta. A versenyen a megépített robottal második helyezést értek el.

Fő érdeklődési köre az elektronika és az informatika, kedvenc területe a mikrovezérlők programozása.

Szabadidejében szívesen sportol, kirándul és utazik, illetve 9 évig aktívan zongorázott, 2018-ban a Helikoni Ünnepségeken arany minősítést ért el.

„Hiszem, hogy nincs rossz ötlet, sőt, a legkisebb ötletekből lesznek a legnagyobbak. A kutatásaim során persze megtapasztaltam azt is, hogy az ötletből csak nagyon kitartó munka árán lesz kutatási eredmény, és a határidők mindig pont egy héttel rövidebbek, mint az ideális. Ezen kívül mindig a legnehezebben javítható alkatrész romlik el, illetve a legnehezebben debugolható szoftver omlik össze. Viszont, ha egyszer elkészül a projekt, akkor többszörösen téríti vissza a befektetett munkát, és végül egy felejthetetlen élmény lesz, nagy eredményeket fog elérni.”