Lovácsi Kristóf


Diákvezetőségi koordinátor

Elérhetőség: lovacsi.kristof (kukac) kutdiak (pont) hu

Középiskolai tanulmányait a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium matematika tagozatán végezte. 2019-ben sikeresen érettségizett, mellyel felvételt nyert a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre, mérnökinformatikus hallgatóként.

Fő érdeklődési területei a humán tudományok mellett, az angol nyelv és az informatika. Ezek a tantárgyak hozták meg a kedvét a kutatásához is, melyhez kreativitása, elszántsága és kutatótársa segítőkészsége nagyban hozzájárult.

A Kutató Diákok Mozgalmával 2017-ben ismerkedett meg, amikor szerzőtársával együtt indultak a TUDOK Humán- és Társadalomtudományi Tematikus Konferencián, a „CLeng” című kutatásukkal, a nyelvészet és irodalom, kommunikáció szekcióban. Innen a döntőbe jutottak és második díjban részesültek. A XXII. Országos Diákkonferenciára, a káptalanfüredi táborba boldogan fogadta a meghívást, ahol sok új ismeretségre tett szert, egy fantasztikus közösségben.

A kutatás mellett szabadidejében rendszeresen kerékpározik, olvas, asztaliteniszezik és szintetizátoron játszik.

A kutatás egy hatalmas nagy élmény, bármilyen területről is legyen szó, az ember mindig tanul vagy éppenséggel felfedez valami újat. Kedvenc mondatom a kutatásom időszaka alatt a következő volt: nem szabad feladni, akármilyen nehéz és akármilyen bonyolultnak tűnik, meghozza a gyümölcsét!