Révész Hanna


Tagozatvezető

Elérhetőség: revesz.hanna (kukac) kutdiak (pont) hu

Középiskolai tanulmányait a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium matematika tagozatán vegezte. 2020-ban sikeresen érettségizett, tanulmányait a Debreceni Egyetem biológia-testnevelés szakos tanár hallgatójaként jelenleg is folytatja.

Főbb érdeklődési területei a biológia mellett a sportok, főként a szertorna és a fotózás.

Kutatását 2018-ban kezdte a Debreceni Egyetem TTK nyári táborában, ahol a hidrák regenerációjával foglalkozott. Ugyanebben az évben nevezett kutatótársával a TUDOK Élet- és Környezettudományi Tematikus Konferenciára, ahol a Kárpát-medencei döntőben Különdíjat nyertek. Majd 2019-ben egy újabb kísérlettel jelentkezett, mellyel Első díjas lett. Így meghívást kapott 2020-ban az online káptalanfüredi Országos Diákkonferenciára, melynek köszönhetően az Élet- és Környezettudományi Tagozat tagozatvezetőjévé választották.

“A kutatásom megkezdése óta nagyon sok dolgot tanultam nem csak az én szakterületemen, de a TUDOK-nak köszönhetően rengeteg más témában is. A legfontosabb azonban, hogy a konferenciák és a kutatások során rengeteg embert ismerhettem meg.”