Németh Anna Dorottya


Tagozatvezető-helyettes

Elérhetőség: nemeth.anna (kukac) kutdiak (pont) hu

Szülővárosában, Pécsett, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában töltötte középiskolás éveit.  Érdeklődése a humántudományok irányába itt kezdődött, melynek eredményeképpen ideje nagy részét különböző versenyekre való készüléssel töltötte. Rendkívül szeret emberek közelében lenni, miután Spanyolországba sikeresen pályázott az iskolájának Erasmus programjára, a Pécsre érkező Erasmusos diákok egyik fő koordinátora volt.

Szabadidejét is leginkább emberek között szereti tölteni, több helyen önkénteskedik, élvezi a családjával töltött időt. Lovagol és lovasíjászkodik, a farm békéje számára feltöltődés.

A Kutató Diákok Mozgalma által szervezett TUDOK verseny Kárpát-medencei döntőjében 2020-ban első helyezést ért el Hallgatsz? Vagy szólsz? című előadásával, amely a szocialista kultúrpolitika változékony természetével foglalkozik Szabó Magda írónő karrierjén keresztül bemutatva. Erre a kutatására megkapta az Új Nemzeti Kiválóság Program  Tehetséggel fel! elnevezésű ösztöndíját is.

Jelenleg az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar jogász szakos hallgatója, a kutatást azonban semmiképpen nem szeretné elhagyni, tervei között szerepel egy jogi témájú elemző munka megkezdése.

„Perseverance – ennyi kell, a többi csak a ráadás”