Erdélyi Zsuzsanna


Tagozatvezető-helyettes

Elérhetőség: erdelyi.zsuzsanna (kukac) kutdiak (pont) hu

2006. március 23-án, Debrecenben született, azóta itt él és iskoláit is itt végezte és végzi.

Általános iskolai tanulmányait a Debreceni Gönczy Pál Általános iskolában végezte (2012-2020), kitűnő eredménnyel. Itt számos tanulmányi versenyen vett részt, megyei és országos 1-3. helyezéseket elérve. Ezek mellett országos és nemzetközi úszóversenyeken nyújtott kiemelkedő teljesítményt. Ezt követően a Medgyessy Ferenc Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikumban folytatta és folytatja mai napig tanulmányait kiemelkedő tanulmányi eredménnyel. Választása azért esett erre a gimnáziumra, mert úgy gondolta, hogy természettudományos törekvéseit ebben az inspiráló és diákközpontú közegben tudná legharmonikusabban kiteljesíteni.

A gimnáziumban egyből lehetősége nyílott számos tevékenységbe bekapcsolódni. Így 2020-ban kezdett egy kutatásba a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Ortopédiai Klinikájának Biomechanikai Laboratóriumában, ahol egy új csontpótló anyagot fejlesztett szoftveres eljárással. Munkája eredményeképpen, 2021-ben a 30. Ifjúsági, Tudományos és Innovációs Tehetségkutató versenyen harmadik helyezést ért el, ennek köszönhetően pedig ugyanebben az évben a Magyar Fiatal Tudósok Társaságának tagja lett. 2021-ben bemutathatta projektjét a Kreativitás- Elmélet és Gyakorlat Nemzetközi Interdiszciplináris Konferencián, melynek köszönhetően első tudományos cikke is megjelenhetett. Majd meghívást kapott a Debreceni Egyetem Ortopédiai Tanszéke által rendezett zárókonferenciára, melynek témája a Humán szövetpótlásra alkalmas különböző tulajdonságú gél alapú biomátrixok és azok előállítására szolgáló technológiák kifejlesztése volt.

A Kutató Diákok Országos Szövetségéhez 2021-ben csatlakozott, amikor előadta kutatását a TUDOK Élet- és Környezettudományi Tematikus Konferenciáján. 2022-ben a XX. KutDiák Tudományos esszépályázaton Orvostudomány, genetika szekcióban különdíjban részesült. Ezt a kutatómunkát azóta is folytatja.

Időközben az iskolája bekapcsolódott a debreceni radontérkép megalkotásának kutatási programjába, melyet a Debreceni Egyetem Környezetfizikai Tanszéke és az Atommagkutató Intézet munkatársai kezdeményeztek. Ez a téma is felkeltette érdeklődését, így ebbe is bekapcsolódott 2021. szeptemberében. Mindezek után mérnöki érdeklődése miatt részt vehetett az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség által rendezett Természettudományos Versenyen, ahol döntőbe jutott, majd országos 1. helyezést ért el. Ezeknek köszönhetően most radonméréssel és fizikával kapcsolatos kutatásokat tervez végezni.

Eredményeinek és vezetői képességeinek köszönhetően 2022-ben iskolája diákönkormányzatának társelnöke lett.

Szabadidejében szívesen sportol, kirándul. A sportok közül az úszás a kedvence. Hat éven keresztül versenyszerűen úszott, illetve uszonyos úszó volt. Egy extrém versenyen, melynek célja, hogy 24 óra alatt minél hosszabb távot tegyen meg, 13 évesen 20 km-t úszott, mellyel a versenyen a leghosszabb távot teljesítette. Emellett táncolt és boxolt is. Rengeteg időt tölt családjával és barátaival. Szeret olvasni és tőle különböző, más világnézettel rendelkező emberekkel megismerkedni, hiszen állítása szerint nagyon sok újat tud tőlük tanulni.


Rendkívül hálás vagyok iskolámnak és szüleimnek, hogy elindítottak ezen a csodálatos úton, amely az ismeretlen megismerését jelenti. Ezáltal egy olyan csapatnak lehetek része, ahol az emberek szeretik, elfogadják és megbecsülik egymást. A káptalanfüredi Országos Diákkonferencián megtapasztalhattam azt az érzést, amikor a külvilág megszűnik, és olyan értékes emberekkel lehetek együtt, valamint olyan barátságokra tehetek szert, amikről azt hittem, hogy csak a mesékben léteznek.
Minden erőmmel azon leszek, hogy a lehető legtöbb emberhez eljusson az a csoda, amit a KutDiák képvisel, hiszen ez tényleg az a hely, ahol megtalálod a helyed.