Grimm Regina Sophia


Tagozatvezető-helyettes

Elérhetőség: grimm.regina.sophia (kukac) kutdiak (pont) hu

 

2005.12.17-én született Móron, de születésétől Székesfehérváron él és tanul. A Lánczos Kornél Gimnázium 11. osztályos tanulója természetismeret-művészetek tagozaton.

A gimnázium első évében csatlakozott Dr. Újvári Sándor tanár úr fizika csoportjához, ahol első évben müon detektort építettek. 2021-ben Cornelius-díjat kapott a legjobb elméleti TDK dolgozatért, melyet „Exobolygók” címmel írt. 2022-ben a Tanár úr hívta fel a figyelmét a KutDiákra, azon belül pedig a TUDOK konferenciára. Első kutatása társával „Egy Székesfehérvári Gimnázium levegőminősége” címmel bejutott a 2022. évi szegedi TUDOK döntőbe, ahol első díjas lett.

A 2022-es káptalanfüredi Diákkonferencián választották meg a Műszaki- és Reáltudományok Tagozat Tagozatvezető-helyettesévé. A KutDiákban betöltött szerepe mellett szeretne továbbra is kutatással foglalkozni és különböző versenyeken megmérettetni magát.

Szabadidejében az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola növendékeként 12 éve néptáncol. Szeret rajzolni, festeni, utazni, zenét hallgatni és filmet nézni. A művészetek mellett a műszaki tudományok is érdeklik.

2022-ben rész vehettem a káptalanfüredi diákkonferencián, ahol megtapasztalhattam, hogy milyen egy tudományos érdeklődésű emberekkel teli közösség tagjának lenni. Sok barátot szereztem és azt is megtapasztalhattam, hogy mindenki (én is) részese lehet valami nagyobbnak csak meg kell találnia, hogy miben jó. Úgy érzem, itt megtaláltam a helyem és nagy örömmel tölt el, hogy részese lehetek ennek a Mozgalomnak.