Mátrai Marcell


Tagozatvezető-helyettes

Elérhetőség: matrai.marcell (kukac) kutdiak (pont) hu

 

2003-ban született, középiskolai tanulmányait 2018-ban kezdte a Neumann János Számítástechnikai Szakgimnázium diákjaként. Mindenféle sportot űzött már versenyszerűen, mint futball, kosárlabda, kézilabda, vízilabda. Ezek a tevékenységek megtanították milyen fontos és kellemes csapatban dolgozni. Egyik legfontosabb hobbija, a karate, már kisgyermekkora óta kíséri életét. Több országos helyezést ért már el, több stílusban is.

Szeret az iskolai vagy sportszervezeti közösségekért dolgozni. Főleg a szervezői feladatokat látja el előszeretettel. Szívesen szélesíti látókörét és próbál ki új dolgokat. Érdeklődési köre tág. Műszaki tanulmányai mellett, a reál- és humántudományok rajongója, a sportok szerelmese. Ennek köszönhetően és osztályfőnöke/mentora bíztatására kezdett neki kutatni a sporttudományok területén, ami életének egy fordulópontja volt.

2021-ben díjazott lett a ciklikus mozgásgyorsaság fejlesztési lehetőségeit vizsgáló kutatásával, majd ugyanezen területen tovább kutatva és projektjét fejlesztve, 2022-ben pályamunkája 2. helyezést ért el a XX. Tudományos Hétvégén Biológia, Orvos- és Egészségtudomány szekcióban. A kutatás izgalmán túl, a KutDiák rendezvényein megismerkedhetett sok fiatal és intelligens kutatóval, továbbá egy rendkívül kellemes közösség tagjává is vált.

Amikor a 2022-es diákkonferencián a Humán- és Társadalomtudományok Tagozatvezető-helyettesi pozíciójára jelöltette magát, ezt a közösséget szerette volna tovább építeni, és egy olyan környezetet a fiatal kutatók számára, ahol megtalálják a helyüket, akárcsak ő.

Mindenkiben fogalmazódnak meg megválaszolatlan kérdések a világról az élete során, de legtöbbször az emberek nem elégítik ki kíváncsiágukat. A KutDiák, viszont egy olyan közösség, amely csordultig van tudásvággyal és tehetséggel. Ahol ezek a remek fiatalok megismerhetik és segíthetik egymást, érdekes és izgalmas versenyeken vehetnek részt. Nagyon örülök, hogy én is tagja lehetek ennek a társaságnak és, hogy a jövőben szervezőként is a legtöbbet adhatom magamból a KutDiák szervezetéért!