Nguyen Eszter


Ügyvezető elnök

Elérhetőség: nguyen.eszter (kukac) kutdiak (pont) hu

Általános és Középiskolai tanulmányait az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnáziumban végezte 12 osztályos rendszerben és a 2021-ben tett kitűnő érettségijével felvételt nyert a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kar Molekuláris Bionika Mérnöki szakára.

Gimnáziumi évei alatt az ELTE TTK Élettani és Neurobiológiai Tanszékén Schlett Katalin kutatócsoportjában végzett kutatómunkát egy mentorprogram keretében. Így ismerkedett meg a Kutató Diákok Mozgalmával.  2020-ban indult a XX. TUDOK Élet- és Környezettudományi Tematikus Konferenciáján a Molekuláris és mikrobiológia, genetika szekcióban A felszín előkezelésének hatása embrionális idegszöveti sejtek letapadására és a sejttenyészetek fejlődésére című előadásával, amellyel elnyerte a szekcióban a Nagydíjat, majd részt vett az online térben megrendezett XIII. Poszterversenyen is. Ezeken az eseményeken elért eredményeinek köszönhetően meghívást kapott és örömmel részt is vett a Káptalanfüredi Országos Diákkonferencián, ahol egy támogató, összetartó és motiváló közösség része lett és ahol a Közgyűlés megbízta az elnöki pozíció betöltésével. A 2022. évi Közgyűlésen az Alapítvény igazgatója felkérte ügyvezető elnöknek.

Fő érdeklődési területei a természettudományok, ebből kiemelve a molekuláris és neurobiológiát. Ezen kívül az informatika, angol és francia nyelvek is foglalkoztatják. Emellett rendkívül érdekli a pszichológia és részt is vett a Matehetsz által szervezett Pszichológiai Diákműhelyben.

A kutatás mellett szabadidejét szívesen fordítja különböző művészeti ágazatokra, mint például fotózás, versírás, festészet, illetve gitározás. Továbbá túrázni jár és mivel az irodalom is fontos számára, igyekszik minél több időt olvasással tölteni.

„A kutatás azért meghatározó élmény, mert az ember választ kap a miértekre. Ez általában nem rövid folyamat, de az a pillanat, amikor az egész összeáll és értelmet nyer, mindent megér. Éppen ezért egy kutató munka türelemre és kitartásra is tanít, amellett, hogy megmutatja, hogy a jó akadémiai eredmények nem feltétlen jelentik a gyakorlatban is a sikert. Ezért is vagyok hálás, hogy a Kutató Diákok Mozgalma támogatja az olyan ambiciózus diákokat, akikben ég a felfedezés vágya és tele vannak kérdésekkel, miértekkel. Igyekezni fogok, hogy minél többen tapasztalhassák meg, hogy milyen is a KutDiákba tartozni, ahol elfogadjuk és segítjük egymást, hisz itt mindenki pontosan érti milyen öröm egy kutatás részese lenni.”