Péter Gábor


Tagozatvezető-helyettes

Elérhetőség: peter.gabor (kukac) kutdiak (pont) hu

 

2004. február 23-án született Budapesten. Maglódra járt általános iskolába, majd tanulmányait a BMSZC Neumann János Számítástechnikai Szakgimnáziumban (mostani nevén BMSZC Neumann János Informatikai Technikum) folytatta, ahol jelenleg tizenkettedikes tanuló.

Először 2020-ban versenyezett a IX. Tudományos Hétvégén, a XIX. KutDiák Tudományos Esszépályázaton Humán- és társadalomtudományok szekcióban, ahol I. helyezést ért el. A kutatást itt nem fejezte be, hanem annak továbbfejlesztése után bejutott a Tudományos Diákkörök XXII. Kárpát-medencei Konferenciájára, ahol az egészségtudomány, élettan szekcióban, különdíjban részesült. A KutDiák rendezvényein kívül más- programozási- versenyeken is részt vett, mint például a Bakonyi Bitfaragó Bajnokságon, ahol csapatával 3. helyezést ért el, valamint a NISZ Kódolj határok nélkül-ön, ahol a döntőbe jutott a csapattal. A 2022-es Káptalanfüredi Országos Diákkonferencián Élet- és Környezettudományi tagozatvezető-helyettesé választották.

A versenyzés mellett programozással, elektronikával foglalkozik, valamint az iskolája számára készít egy “papírt kiváltó” elektronikus, közösségi szolgálat nyilvántartó rendszert.

A KutDiák volt az a löket, ami kellet ahhoz, hogy igazán elkezdjek érdeklődni a kutatás, és a folyamata után. Egy olyan közösséget ismerhettem meg, amiben mindenki igazán jól érzi magát, és mindenki tud valamit hozzátenni és segíteni a másikon. Soha ne mondjuk, hogy nem, inkább kérdezzük meg hogy miért?, hogyan?. Merjünk az ismeretlenbe menni, és alkotni valami újat, legyen az egy barátság, egy emlék, egy megváltó találmány. A kutatás az életem része lett, és ezt ennek a csodálatos közösségnek köszönhetem.