Rohonczi Kevin


Tagozatvezető-helyettes

Elérhetőség: rohonczi.kevin (kukac) kutdiak (pont) hu

 

2003. március 20-án született Zalaegerszegen. 2018-ban felvételt nyert a BMSZC Neumann János Informatikai Technikumának 5 évfolyamos, nyelvi előkészítős osztályába, ahol jelenleg végzős diákként tanul.

Osztályfőnökének, Orbán Sándor tanár úr tehetségazonosító és tehetséggondozó programjához (Komplex 3+T) 2018-ban csatlakozott. Ennek köszönhetően kezdett el kutatni és ismerkedett meg a Kutató Diákok Mozgalmával.

Kutatótársával a XIX. Esszépályázaton, Biológia, Orvos- és Egészségtudomány szekcióban I. helyezést értek el “A mozgásgyorsaság második szenzitív időszakának lezárulása utáni fejlesztés lehetőségének a vizsgálata” című kutatásukkal. Majd ezen a területen tovább kutatva, 2022-ben a XX. Esszépályázaton II. helyezést értek el.

Részt vett a 2022-es káptalanfüredi Országos Diákkonferencián, ahol a Humán- és Társadalomtudományi Tagozat Tagozatvezető-helyettesévé választották meg.

Szabadidejében az informatika mellett szívesen sportol, horgászik, kerékpározik. 4 évig taekwondozott és 3 évig úszott. Tudományterületek széles skálája érdekli, így gyakran olvas tudományos cikkeket, folyóiratokat.

Hálás vagyok, hogy megismerhettem a KutDiákot és részese lehetek. Sok új, magas szaktudású emberrel ismerkedhettem meg és érdekes előadásokat hallhattam a káptalanfüredi Országos Diákkonferencián. Örömmel jelentkeztem a Humán- és Társadalomtudományi Tagozat Tagozatvezető-helyettesnek, hogy újra részt vehessek a különböző, sokszínű programokon, csak már szervezőként.