Bacsur Dániel


Tagozatvezető-helyettes

Elérhetőség: bacsur.daniel (kukac) kutdiak (pont) hu

 

Bacsur Dániel 2005. július 21-én született Budapesten. Jelenleg a budapesti Közgazdasági Politechnikum 11. osztályos tanulója. Első áramkörét 6 évesen építette, majd egy évvel később mentorálást kapott Jarosievitz Zoltán tanár úrtól és házifeladatként megépítette a szobája elektromos makettjét. A következő években számos projekten dolgozott, míg 2015-ben bekerült a Magyar Állami
Operaház Billy Elliot előadásába gyerekszínészként. Később felvételt nyert a Madách Színház Rocksuli című darabjába, melynek 2 évadon keresztül lehetett a tagja, illetve a Proton Színház Vackor Nyomában című mesejátékába, melyet a Madách Színházban két évadon keresztül játszottak.
2020 Decemberében megnyerte első robotika versenyét, melyen külöböző feladatoknak a
megoldásához, egy arduino-s autót kellett programoznia, amely különféle szenzorok segítségével önállóan tájékozódott.
Egy évvel később került megrendezésre a RoboCup robotika világbajnokság, melyre a világ minden pontjáról érkeztek csapatok. A versenyen a számos kategória közül társával az OnStage kategóriában képviselhette Magyarországot.
Az OnStage kategóriának a célja az volt, hogy egy összetett 2 perces színpadi produkciót adjanak elő az általuk tervezett és kivitelezett robotokkal. Daniék egy robot zenekarral készültek. Bandájukban szerepelt egy automatizált zongora robot, egy dob robot, amelyeket egy különálló zongorával, illetve egy elektromos gitárral kísértek. A 2021 tavasszán megrendezett magyarországi fordulón első helyezést értek el, melynek köszönhetően kijutottak a világbajnokságra. A nemzetközi verseny online zajlott, ahol bonyolult, extra
feladatokat kellett megoldaniuk, amelyekre pontokat kaptak. Végül a zsűri egyhangú döntése alapján, elnyerték az OnStage kategóriának “Best Hardware” világbajnoki címét.
2022-ben iskolai diákcégével és kisebb mellékprojektekkel folgalkozott, majd az év vége felé társával leadták jelentkezésüket az Országos Informatikai és Innovációs Olimpiára. A versenyre egy bankkártya méretű számítógéppel készültek melynek célja, hogy megakadályozza az adatlopások nagy részét, és hogy megkönnyítse a kiberbiztonsággal foglalkozó mérnökök munkáját. A fél éves fejlesztési folyamat eredményeként, az OTIO-n országos II. helyezést értek el.

Az olimpián elért helyezés eredményeképp kaptam meghívást a Kutdiák táborába, melyet nagy szeretettel fogadtam el.