Grimm Regina Sophia


Alelnök

Elérhetőség: grimm.regina.sophia (kukac) kutdiak (pont) hu

 

2005.12.17-én született Móron, de születésétől Székesfehérváron él és tanul. A Lánczos Kornél Gimnázium 12. osztályos tanulója természetismeret-művészetek tagozaton.

A gimnázium első évében csatlakozott Dr. Újvári Sándor tanár úr fizika csoportjához, ahol első évben müon detektort építettek. 2021-ben Cornelius-díjat kapott a legjobb elméleti TDK dolgozatért, melyet „Exobolygók” címmel írt. 2022-ben a Tanár úr hívta fel a figyelmét a KutDiákra, azon belül pedig a TUDOK konferenciára. Első kutatása társával „Egy Székesfehérvári Gimnázium levegőminősége” címmel bejutott a 2022. évi szegedi TUDOK döntőbe, ahol első díjas lett. TUDOK-on elért eredményük miatt 2023-ban meghívást kaptak az 36. OTDK konferenciára ahol a Magyar Egészségügyi Szakdolgozók Kamarája kamarai elismerésben részesítette őket.
2023. júniusában megpályázta a Richter Gedeon Talentum Alapitvány középiskolás ösztöndjíját, amire kémia tanári hívta fel a figyelmet és amit el is nyert.

A 2022-es káptalanfüredi Diákkonferencián választották meg a Műszaki- és Reáltudományok Tagozat Tagozatvezető-helyettesévé. 2023-as konferencián pedig alelnöknek választották meg. A KutDiákban betöltött szerepe mellett szeretne továbbra is kutatással foglalkozni és különböző versenyeken megmérettetni magát.

Szabadidejében az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola növendékeként 13 éve néptáncol. Szeret rajzolni, festeni, horgolni, utazni, zenét hallgatni és filmet nézni. A művészetek mellett a műszaki tudományok is érdeklik.

2022-ben vehettem részt először a káptalanfüredi diákkonferencián, ahol megtapasztalhattam, hogy milyen egy tudományos érdeklődésű emberekkel teli közösség tagjának lenni. Sok barátot szereztem és azt is megtapasztalhattam, hogy mindenki (én is) részese lehet valami nagyobbnak csak meg kell találnia, hogy miben jó. Úgy érzem, itt megtaláltam a helyem és nagy örömmel tölt el, hogy továbbra is részese lehetek ennek a Mozgalomnak.