Komlósi Eszter


Tagozatvezető
Humán – és Társadalomtudományi Tagozat

Elérhetőség: komlosi.eszter (kukac) kutdiak (pont) hu

1998. augusztus 6-án született Debrecenben, tanulmányait a Debreceni Egyetem Gyakorló Gimnáziumában végzi, készülve a közelgő érettségire. Legfőképp a társadalomtudományok és a nyelvek érdeklik, de nem állnak távol tőle a természettudományok sem.

Kutatással a középiskolában kezdett el foglalkozni. Kezdetben biológia témakörben vett sikerrel részt természettudományos versenyeken kutatótársával, Bereczki Annával, aki jelenleg szintén a KutDiák vezetőségének tagja.

A Mozgalomhoz 2014-ben csatlakozott. Az Élet- és Környezettudományi Tematikus Konferenciát sikerrel véve bejutottak a TUDOK döntőbe, továbbá a KutDiák Poszterversenyen III. helyezést értek el.

2016-ban önálló kutatásba kezdett a Debreceni Egyetem Társadalomföldrajzi és Területfejlesztési Tanszékének adjunktusának mentorálása alatt. Hangulatválság, avagy gazdasági válság és elégedettség az Európai Unióban című kutatásával a TUDOK döntő szociológia szekciójának Nagydíját, valamint a KutDiák Esszépályázat különdíját nyerte el.

2016-ban a KutDiák és az Engame Akadémia közti együttműködés lehetőséget adott neki, hogy sikeresen pályázzon az Engame 2016/17-es tanévre szóló ösztöndíjára, mely emelt szintű tanulmányaihoz nyújt segítséget.

Szabadidejében szívesen olvas, sportol és bővíti ismereteit.

2016-ban a Kutató Diákok Országos Szövetségének közgyűlése a Humán- és Társadalomtudományi Tagozat tagozatvezetőjévé választotta.

Amikor 13 évesen kutatásba kezdtem, nem gondoltam, hogy egyszer egy ilyen világ nyílik majd meg előttem. Sokkal többet köszönhetek a Mozgalomnak mint feledhetetlen élményeket, temérdek tapasztalatot és csodálatos emberekkel kötött új barátságokat.
A KutDiák segített megtalálni önmagamat, hiszen míg mint ÉKT-s kezdtem pályafutásomat, már tudom, a társadalomtudományok sokkal közelebb állnak a szívemhez, ezt pedig az első kutdiákként töltött évem segített felismerni. Mindamellett, hogy nyitott vagyok újfajta tapasztalatok és élmények szerzésére, a következő évben szeretnék visszaadni valamit abból, amit én a Mozgalomtól kaptam.