Muhi Kristóf


Tagozatvezető
Műszaki- és Reáltudományi Tagozat

Elérhetőség: muhi.kristof (kukac) kutdiak (pont) hu

Augusztus 16.-án született Vajdaságban, Magyarkanizsán. Középiskolai tanulmányait a helyi Beszédes József MMIK intézményben végezte, gépésztechnikus – számítógépes szerkesztői szakon 2015-ben. Tanulmányait a Kecskeméti Főisola GAMF karának mérnökinformatikus szakán folytatja, duális képzésben. Általános iskola óta érdekli és foglalkoztatja őt az informatika, sosem volt kérdés számára, hogy mi lesz ha egyszer megnől.

2014-ben csatlakozott a mozgalomhoz. Kutatási témája egy Rubik kocka kirakó NXT LEGO robot volt, melyet csapattársával Juhász Csabával készített. A TUDOK vajdasági előválogatójáról sikeresen kijutott a döntőre, ahol különdíjat érdemelt munkájáért, így eljutott a XVIII. Országos Diákkonferenciára, Káptalanfüredre. 2015-ben ismét indult a TUDOK vajdasági elő konferencián és újból döntőbe jutott. Kutatási témája egy olyan applikácó fejlesztése volt, mellyel a vakok is ki tudják rakni a Rubik kockát. A miskolci döntőn Első díjban részesült, így eljutott a XIX. Országos Diákkonferenciára. Itt a Műszaki- és reáltudomány tagozat tagozatvezetőjének választották meg.

Szabadidejében nagyon szeret olvasni, bicajozni és szinte bármilyen sportot űzni.

Először 2013-ban indultam TUDOK versenyen, akkor még tapasztalatlanul. Akkor nem sikerült kijutnom az országos döntőre. Szerencsére nem vagyok egy könnyen föladós típus, így következő években egyre tovább tudtam jutni, míg 2015-ben Első díjat szereztem. A 2014-es volt az első káptalanfürdei
diákkonferencia amin részt vettem. Hatalmas élmény volt számomra, hogy híres kutatókat, előadókat tudtam hallgatni egy hangulatos helyen, illetve hogy hasonló érdeklődésű fiatalokkal tudtam beszélgetni, ötletelni. A 2015-ös, számomra második konferencián ezt az élményt csak megerősíteni tudtam. Az, hogy megválasztottak a Műszaki- és reáltudomány tagozat tagozatvezetőjének egy hihetetlen elismerés számomra. Bizonyította, hogy semmi se lehetetlen az életben, sok odaadással, kellő motivációval és munkával sok mindent el lehet érni. Remélem, az elmúlt évekhez hasonlóan a jövőben is megmarad ez a töretlen érdeklődés a kutatás, innováció és tanulás iránt. A KutDiák az előbb leírtakhoz remek lehetőséget kínál különböző konferenciáival, ezek nélkül ma én se írhatnám ezen sorokat.