Novák Emil


Tagozatvezető-helyettes
Műszaki- és Reáltudományi Tagozat

Elérhetőség: novak.emil (kukac) kutdiak (pont) hu

1997 augusztus 9-én született Budapesten. Középiskolai tanulmányait a Budapeti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakközépiskolájában végezte, két tanítási nyelvű vegyész képzésen. Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Karán elsőéves Mechatronika hallgató.

2015-ben csatlakozott a mozgalomhoz. Kutatási témája: Mágneses magrezonancia spektroszkópia tanulmány és gyakorlati bemutató volt, mely előadással, a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciájának Kémia szekciójában Első Díjat nyert el, ezzel bekerült a KutDiák Káptalanfüredi kutatótáborába, ahol a Műszaki- és Reáltudományi Tagozat tagozatvezető helyettesévé választották.

Középiskolás éveiben a kémia mellett meghatározó volt még a fizika és a robotika iránti érdeklődése is. Számtalan versenyen vett rész és ért el eredményt, különböző tudományterületen, különböző témákkal. Az évek során folyamaotsan helyezéseket hozott el a Petrik Térségi Integrált Szakképző Központ Diákkonferenciákról, majd pedig a Budapesti Műszaki Diákkonferenciáról, Informatika és Technika szekcióban, robotikához kapcsolódó előadásaival és bemutatóival. A Sas Elemér Országos Fizikakísérlet-versenyen harmadik, majd első helyezést ért el. Dícséretben részesült a 24. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen. Bekerült a Szakmacsoportos Szakmai Előkészítő Érettségi Tantárgyak Versenyének (SZÉTV) első tíz legjobb vegyésze közé. 2016-ban pedig a Digilent Desing Contest Eu Region versenyen nyert Youth Award-ot.

Lelkes támogatója a Puli Space Technologies-nak, továbbá alapító tagja a Hungarian Robot Builders Association-nak, mely a hazai robotépítő közösséget hivatott összefogni.

Szabadidejében szeret robotokat építeni, programozni, készségeit fejleszteni és gitározni.

2015-ben csatlakoztam és bizton állíthatom: nagyon örülök, hogy részese lehetek a KutDiák mozgalomnak, hatalmas élmény egy ilyen energikus és nyitott társaság része lenni. Rengeteg élménnyel és tapasztalattal lettem gazdagabb ezalatt az idő alatt, és mindenkit csak bíztatni tudok, hogy csatlakozzatok!