Pap Péter


Tagozatvezető-helyettes
Humán és Társadalomtudományi Tagozat

Elérhetőség: pap.peter (kukac) kutdiak (pont) hu

1996. június 1-jén született Szekszárdon, onnan egy nem messze fekvő településen, Várdombon nőtt fel. Tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetem állam- és jogtudományi karán folytatja. Érdeklődési körébe tartozik valamennyi társadalomtudomány és a történelem.

Érdeklődése a humán tudományok iránt már Szekszárdon, a Garay János Gimnáziumban megmutatkozott. Tanára és egyben későbbi mentora, Dr. Gesztesi Enikő felkészítésével a gimnáziumi évek alatt részt vett latin- és történelemversenyeken. a Savaria országos történelemversenyen 7. helyezést ért el, az Országos Történelmi Műveltségi Vetélkedőn csapatban szintén a 7. helyezést érték el. Érdeklődése a történelem iránt nem hagyott alább az évek során: Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyt (OKTV) történelemből a 10. helyen zárta.

Latin nyelvből is számos versenyen indult. A II. Rákóczi Ferenc Országos Latin Fordítási Versenyen a képzeletbeli dobogó 3. a Horváth István Károly Országos Ókortudományi és Latin Nyelvi Versenyen pedig a dobogó 1. fokára állhatott. Az Ábel Jenő Országos Latinversenyen 12. helyezést ért el, így lehetőséget kapott, hogy – hazai selejtezőt követően – a 14 fős magyar csapat tagjaként részt vegyen az Arpinóban megrendezett Nemzetközi Cicero-versenyen. Latinból kétszer is indult az OKTV-n, erőfeszítéseit először 5. hellyel, majd pedig 4. hellyel jutalmazták.

Már végzősként vett részt a Tudományos Diákkörök XV. Országos Konferenciáján. Mentora útmutatásai szerint az I. világháborús tolna megyei eseményeket dolgozta fel Tolna Vármegye, Mint Háborús Hátország (1914-1918) címmel, amely előadással a hadtörténet szekció nagydíját érdemelte ki.

Mindeközben igyekezett kivenni részét a diákélet szervezéséből. A Szekszárdi Ifjúsági Önkormányzattal annak képviselőjeként, majd diákpolgármestereként kemény munkával dolgoztak azon, hogy a fiataloknak tetsző programokat szervezzenek, illetve segítsék a diákönkormányzatok munkáját.

A Kutató Diákok Országos Szövetségének közgyűlése 2015 júliusában Humán és Társadalomtudományi Tagozat tagozatvezető-helyettesévé választotta.

Még 2014-ben csatlakoztam a Mozgalomhoz, előtte nem is hallottam felőle, pedig utólag azt mondom, hogy kellett volna! Mint minden új dolgot, ezt is fenntartásokkal, visszafogottan kezeltem, de ismét csak rájöttem, hogy felesleges volt az idegenkedés. Mindig is szerettem valamilyen közösség tagja lenni, ahol remek embereket ismerhetek meg, ahol van egy közös háttér, egy cél, amely összekovácsolja a csoportot. A Kutdiák Mozgalom ilyen. Sok embert megismertem, akikkel rendkívül jóban lettünk és vagyunk. Remélem, hogy ez folytatódni fog a jövőben akár a regionális vagy az országos konferencián, akár Káptalanfüreden.