Pénzes Gábor


Elnök

Elérhetőség: penzes.gabor (kukac) kutdiak (pont) hu

1997. április 25-én született Budapesten. Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karának, Gazdaságinformatikus szakos hallgatója.

Érdeklődési körét sokrétűsége miatt nehéz leírni de legfőképpen a képességfejlesztés és annak módszerei, a pszichológia, szociológia, pedagógia és a sporttudomány foglalkoztatja.

Fiatal korától kezdve a sportok nagy kedvelője lett, lelkesedését tovább növelte amikor középiskolás korában karatéval világkupa dobogóra állhatott.

Életére nagy hatással volt a Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskola amely nem csak a karate, a természetjárás és a diáktáborszervezés iránt keltette fel érdeklődését hanem itt voltak olyan lehetőségek melyek hatására bele tudott kezdeni kutatásába.
Középiskolás évei alatt bekerült osztályfőnökének, Orbán Sándornak a tehetségazonosító/tehetséggondozó programjába (KPX3+T) és ehhez a programhoz kapcsolódóan született meg a kutatása: A kognitív, affektív és szomatikus képességek párhuzamos fejlesztésének hatása a tanulmányi képességekre és ennek hasznosulása a tehetségazonosításban..

Szabadidejében, ha van, szívesen jár önkéntes munkába a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület rendezvényein, továbbá szeret evezni, biciklizni, falat mászni, focizni.

2015-ben kapcsolódott bele a Kutató Diákok Mozgalomba, 2016. május 28-án a Tudományos Hétvégén Esszépályázaton Humádtudományok szekcióban 3. helyezést ért el.

2016-ban a Kutató Diákok Országos Szövetségének elnökévé választotta a közgyűlés.

Számomra a 2016-os káptalanfüredi tábor volt az a Kutdiákos élmény ami annyira megragadott, hogy azonnal beleszerettem a Mozgalomba. Nagyon sok segítőkész, kedves és magas szaktudású személlyel ismerkedhettem meg, valamint életre szóló élményeket szereztem.
Hihetetlen boldogsággal töltött el, amikor a közgyűlés megszavazott elnökké, nagyon hálás vagyok mindenkinek ezért a bizalomért. Sokat fogok dolgozni azon, hogy az elnökségi évem alatt a diákok minél jobb élményekben részesüljenek, minél több emberhez jusson el a kutdiák és, hogy egy igazi diákcsapatként működjünk.