Rácz János


Tagozatvezető-helyettes
Műszaki- és Reáltudományi Tagozat

Elérhetőség: racz.janos (kukac) kutdiak (pont) hu

1996. Augusztus 25-én született, Budapesten, jelenleg itt él és alkot. Középiskolai tanulmányait a Budapesti Szakképzési Centrum Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskolájában végezte. Idén kezdi egyetemi tanulmányait a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Közlekedés és Járműmérnöki Karának, Járműmérnöki szakirányában. Érdeklődési körébe tartoznak a műszaki szakirány irány mellett, a természet és humán tudományok is.

A Kutató Diákok Szövetségével először kapcsolatba 2015-ben került, mikor is kutató társával indultak a TUDOK konferencián, Élet és Társadalom tudományi szekcióban. 2016-ban ismét indult immár egy másik kutatással és egy új kutatótárssal Orvostudomány, egészségtudomány szekcióban. Majd ugyanezen kutatással indult a Poszter valamint az Esszé pályázatokon is. Esszé pályázaton 3. Helyezést ért el, így juthatott el az Országos Diákkonferenciára ahol a Műszaki és Reáltudományi Tagozat Vezető helyettesévé választották.

Szabadidejében, amikor véletlen van, szeret a barátaival találkozni és közösen túrázni vagy evezni, vagy esetleg magányosan vissza vonul és alkotással foglalkozik.

Első alkalommal mikor a TUDOK-on indultunk kutató társammal még nem volt olyan tapasztalatunk előadás terén hogy azzal jelentős sikereket tudjunk elérni. Habár az évek alatt fellépésünk és elődadó képességeink sokat javultak a KutDiák erős mezőnyében ez kevésnek bizonyult. Aztán egy új kutatásba is belekezdtünk amivel, végül esszé pályázaton sikerült eredményt elérjünk kutató társammal így juthattam le a Káptalani táborba ahol esélyem nyílt megismerni a csapatot, mind a KutDiák szervezői csapatot, mind a diákokat, akikkel együtt versenyeztünk. Fantasztikus élmény volt jobban megismerni ezt a társaságot, és ami még fantasztikusabb lehetőséget kaptam, hogy a Műszaki és Reáltudományi Tagozat vezető helyetteseként idén én is részese legyek a csapatnak.