Szabados Dóra


Tagozatvezető-helyettes
Élet- és Környezettudományi Tagozat

Elérhetőség: szabados.dora (kukac) kutdiak (pont) hu

1996. október 17-én született Kaposváron. Tanulmányait a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem matematika szakán folytatja.

KutDiákos pályafutása – széles érdeklődési körének köszönhetően – irodalom kategóriában kezdődött, ahol Schiller és a pszichológia – Az emberi kapcsolatok rendszere a Don Carlos című drámában című előadásával indult. Abban az évben sem a tematikus konferencián, sem az Esszépályázaton nem ért el sikereket, és kutatási területét is megváltoztatta.
A 2015-ös évben biológiával, azon belül pedig növénytermesztéssel kezdett foglalkozni. Növénytermesztés a különféle módon szennyezett talajokban című előadásáért Első díjat kapott a TUDOK döntőjében.

A középiskolát Brüsszelben és Székesfehérváron végzete el, ahol a Lánczos Kornél Gimnázium Cornelius-díját 3 alkalommal is megkapta, kategória I. helyezettként. A Cserebogár-díjat, ami a gimnázium tanári kara által legtehetségesebbnek tartott alsóbb éves diák számára odaítélt díj, 2013-ban kapta meg. Az Országos Diákvállalkozó Vetélkedőn három másik társával együtt „Wishlist” elnevezésű online vállalkozásával első helyezett lett 2014-ben. Az iskolai Tehetség Napokon rendszeresen meghívott vendég volt. Mindezek mellett négy éven keresztül a székesfehérvári Táska Rádió szerkesztő-riportere, majd koordinátora volt, ahol általános iskolásokkal és gimnazistákkal dolgozott együtt, az ő fejlődésüket segítette, rádiós tréningeket tartott, tábort vezetett.

Hobbija a sport, nézi és műveli is egyaránt őket, kedvencei a Forma-1 és snooker. Ezek mellett szabadidejében olvas, rejtvényeket fejt és sorozatokat néz.

2015 júliusa óta az Élet- és Környezettudományi Tagozat egyik tagozatvezető helyettese.

Amikor először adtam elő a TUDOK-on, nem gondoltam volna, hogy egy évvel később már szinte hazatérek. Jó olyan emberekkel találkozni, és megismerkedni, akiknek hasonló az érdeklődési körük, és tapasztalatokat tudunk egymással cserélni szinte bármilyen témáról van is szó. A döntőn már szinte jó ismerősként üdvözöljük azokat, akikkel egy-két hónappal ezelőtt ismerkedtünk meg, és én személy szerint szurkoltam is a saját szekciómban lévőknek. A nyári, káptalanfürdei tábor pedig egy alkalom arra, hogy ne csak egy kategóriát, hanem mindenkit megismerjünk, és új barátságok születhessenek. Számomra a KutDiák csupa pozitív dolgot jelent, és nagyon örülök annak, hogy az ÉKT tagjai bizalmat szavaztak meg nekem, és segíthetem a munkájukat, valamint a Szövetség működését. Én itt találtam meg a helyemet, ami a tudomány és szórakozás keveréke.