Szabó T. Adél


Tagozatvezető
Humán – és Társadalomtudományi Tagozat

Elérhetőség: szabo.adel (kukac) kutdiak (pont) hu

1996. október 17.-én született Pécsett. Idén végzett a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában. Tanulmányait Az Eötvös Loránd Tudomány Egyetemen folytatja, matek- magyar tanári szakon. A matematika mellett főként a magyar irodalom érdekli, ezen belül is a klasszikus modernség költészete.

2013- ban csatlakozott a mozgalomhoz. Kutatási témája” A szerelmi költészet formai újításai Varró Dániel Szívdesszert című kötetében”. A Kecskeméti döntőn különdíjat nyert, így eljutott a XVIII. Országos Diákkonferenciára, Káptalanfüredre. Itt a Humán- és Társadalomtudományi Tagozat tagozatvezető-helyettesének, idén pedig tagozatvezetőjének választották meg.

Szabadidejében szívesen sportol, olvas, majorettezik.

Először 2013-ban indultam a szekszárdi regionális fordulón, ahonnan továbbjutottam az országos megmérettetésre. Kecskeméten különdíjat kaptam és így eljuthattam a káptalanfüredi táborba. Az első tábor nagy élmény volt, sok emberrel ismerkedtem meg, kötöttem barátságot.
Az hogy tagozatvezető-helyettesként részt vehettem a szövetség munkájában nagyszerű volt, rengeteget tanultam és sok barátságot kötöttem.
Remélem idén, a tavalyihoz hasonlóan, sokak érdeklődését felkeltik a konferenciák és eljönnek versenyezni, ismerkedni, tapasztalatot szerezni.
A KutDiák remek lehetőségeket kínál, és ezeket ki kell használni!