Szűcs Violetta


Tagozatvezető-helyettes
Élet- és környezettudományi Tagozat

Elérhetőség: szucs.violetta (kukac) kutdiak (pont) hu

Violetta 1997. november 13-án született Szegeden. Első nyolc évét a domaszéki Bálint Sándor Általános Iskolában végezte. 2012-ben sikeresen felvételt nyert a Szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola környezetvédelem tagozatára, ahol jelenleg is tanul, és készül a közelgő érettségire. Tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karán szeretné folytatni. Fő érdeklődési területei a biológia és a fizika.

Szabadidejében szívesen olvas, lovagol, járja a természetet. A Csermely Ifjúsági Közösség aktív tagja, valamint a domaszéki plébánia zenekarának énekese és kezdő gitárosa. A FORMA TáncSport Közhasznú Egyesület formációs táncosa, jelenleg a 2015 novemberében megrendezésre kerülő világbajnokságra készül csapatával.

Mindig is szerette a csapatmunkát, kutatásait is legtöbbször kutatótársaival együtt végezte. Az Útravaló – Út a tudományhoz alprogramjának ösztöndíjasa volt. Projektje: Édes gyógyír, avagy mi van a csuporban? – A méz vizsgálata. Iskolája elnyerte az SZTE TTIK Kutatóiskolája 2013/2014 címet, ennek keretében a TTIK növénybiológiai tanszékén végezhette vizsgálatait.

KutDiákokkal először a Tudományos Diákkörök Országos Könferenciáján, vagyis a TUDOK-on találkozott, és rögtön megtetszett neki a KutDiákos hangulat. A XIII. KutDiák Tudományos Esszépályázatának kémia, orvostudomány szekciójában harmadik helyezést ért el, így meghívást kapott a Káptalanfüreden megrendezett XIX. Országos Diákkonferenciára. 2015 júliusában a Kutató Diákok Országos Szövetségének közgyűlése az Élet- és Környezettudományi Tagozat tagozatvezető helyettesnek választotta.