Winternitz Máté


Tagozatvezető-helyettes
Humán- és társadalomtudományi Tagozat

Elérhetőség: winternitz.mate (kukac) kutdiak (pont) hu

1995. július 14-én született Vácon. Tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi karának biológia szakán folytatja. Érdeklődési körébe leginkább a természettudományok tartoznak, de szívesen foglalkozik humán tárgyakkal is.

2013-ban kezdett el dolgozni első kutatásán másodmagával. A 2013/14-es TUDOK diákkonferencián szociológia szekcióban indult, kutatási témája a diákság alkoholfogyasztási és dohányzási szokásai volt „Az ivás szívás?” címmel. A TUDOK döntőjébe ugyan bejutott, de a végső megmérettetésen még nem érte el a kívánt eredményt.

A következő évben egy újabb kutatásba kezdett, ezúttal pszichológia szekcióban indult a TUDOK-on. Egy érdekes pszichológiai jelenséget vizsgált kutatótársával, amelyet szinesztéziának neveznek. A téma meghozta számára a sikert. A döntőben Nagydíjas lett, és az Esszépályázaton is sikerült elérni az első helyezést.

Szabadidejét leginkább a sport tölti ki, versenyzőként többször is dobogóra állhatott országos versenyeken. Kedvencei közé tartozik a futás, úszás és kerékpározás.

A Kutató Diákok Országos Szövetségének közgyűlése 2015 júliusában humán tagozatvezető-helyettesnek választotta.

2013-ban kerültem a Kutató Diákok Mozgalomba és bár az első kutatásunk nem sikerült a legsikeresebben, újra részese akartam lenni ennek a fantasztikus légkörnek. Ezért döntöttünk úgy kutatótársammal, ismét kutatásba fogunk, hogy újra találkozhassunk azokkal a remek emberekkel, akikkel már az első évben is megismerkedhettünk. Rengeteg csodálatos élménnyel és baráttal lehettem gazdagabb az eddigi két év alatt, így nagyon örültem, hogy átélhetek idén is egy remélhetőleg újabb fantasztikus évet KutDiák vezetőségi tagként.