Összefoglaló a Tudományos Diákkörök XVII. Kárpát-medencei Konferenciájáról


A 2016/2017-es tanévben három határon túli regionális és három magyarországi tematikus konferenciát követően a Tudományos Diákkörök XVII. Kárpát-medencei Konferenciájának döntőjét Székesfehérváron, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskolában rendeztük meg 2017. március 31-április 1-jén.

Az egyes szekciókban az előadásokat négytagú szakmailag magasan kvalifikált zsűri értékelte. Az ő meglátásaik, támogató szavaik és javaslataik alapján talán a diákok még jobban elmélyülnek a kutatási témákban, azokat fejlesztve később egyetemi programokon, konferenciákon is előadják majd azokat.

A konferencián 117 diák, 98 kutatási munkát mutatott be 15 szekcióban. Közülük 15 Nagydíjas, 15 Első díjas, 15 Második díjas és 4 Különdíjas munkát tartott a legeredményesebbnek a szakmai zsűri.

Az előadó diákok Magyarország különböző vidékeiről, valamint a Felvidékről, Erdélyből és a Vajdaságból érkeztek a szentesi konferenciára, aminek a szakmai program mellett kiemelt célja a diákok és a felkészítő tanárok, mentorok közti jó kapcsolat kialakítása és ennek ápolása, elmélyítése volt.

E célunk elérése érdekében igyekeztük a konferencia programjai között olyan lehetőségeket is kínálni, ami ezt a folyamatot elősegíti.

A következő évben a TUDOK XVIII. Kárpát-medencei Konferenciasorozatának nemzetközi döntője a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégiumban kerül majd megrendezésre.