Összefoglaló a Tudományos Diákkörök XVIII. Kárpát-medencei Konferenciájáról


Összefoglaló a Tudományos Diákkörök XVIII. Kárpát-medencei Konferenciájáról

A 2017/2018-as tanévben három határon túli regionális és három magyarországi tematikus konferenciát követően a Tudományos Diákkörök XVIII. Kárpát-medencei Konferenciájának döntőjét Kisvárdán, a Bessenyei György Gimnáziumban rendeztük meg 2018. április 6-7-én.

Az egyes szekciókban az előadásokat négytagú szakmailag magasan kvalifikált zsűri értékelte. Az ő meglátásaik, támogató szavaik és javaslataik alapján talán a diákok még jobban elmélyülnek a kutatási témákban, azokat fejlesztve később egyetemi programokon, konferenciákon is előadják majd azokat.

A konferencián 111 diák, 98 kutatási munkát mutatott be 15 szekcióban. Közülük 15 Nagydíjas, 15 Első díjas, 14 Második díjas és 5 Különdíjas munkát tartott a legeredményesebbnek a szakmai zsűri.

Az előadó diákok Magyarország különböző vidékeiről, valamint a Felvidékről, Erdélyből és a Vajdaságból érkeztek a szentesi konferenciára, aminek a szakmai program mellett kiemelt célja a diákok és a felkészítő tanárok, mentorok közti jó kapcsolat kialakítása és ennek ápolása, elmélyítése volt.

E célunk elérése érdekében igyekeztük a konferencia programjai között olyan lehetőségeket is kínálni, ami ezt a folyamatot elősegíti.

A következő évben a TUDOK XIX. Kárpát-medencei Konferenciasorozatának nemzetközi döntője a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban kerül majd megrendezésre.